Street Kitchen

Rizsfasírt

Rizsfasírt

Hozzávalók
300 g
főtt rizs
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
0.5 db
cukkini
(300 g/db)
só, bors
0.5 tk
őrölt kömény
2 ek
finomliszt
2 ek
zsemlemorzsa
A sütéshez
80 g
zsemlemorzsa
bő étolaj
A mártogatóshoz
350 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

A rizsfasírt első lépéseként a főtt rizst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott petrezselymet, vöröshagymát és fokhagymát, valamint a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és cukkinit (amit a reszelés után alaposan kinyomkodunk). Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, majd az egészet összedolgozzuk. Kb. 60 grammos gombócokat formázunk a masszából, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. 

Az olajat kb. 170 fokra melegítjük, és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük a fasírtokat. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, és a fasírttal tálaljuk.

rizsfasirt
Rizsfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több maradékmentő recept:

Pizzás kiflichips házilag

Pesztós-mozzarellás arancini

www.streetkitchen.hu

Ne zavarjon össze a név, valójában nem létezik rizsfa. Pláne nem olyan, aki még sír is. :D Ez egy sima rizsfasírt, amit egy kis tejfölös mártogatóssal egész nap lehet nassolni. De megállja a helyét főételként és vendégváró kis falatként is, főleg, ha vega vendégeket vársz. Azért ha én látogatlak meg, nem bánom, ha a húsos fasírtommal vársz.

Hozzávalók

4 főre
300 g
főtt rizs
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
0.5 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
0.5 db
cukkini
(300 g/db)
só, bors
0.5 tk
őrölt kömény
2 ek
finomliszt
2 ek
zsemlemorzsa
A sütéshez
80 g
zsemlemorzsa
bő étolaj
A mártogatóshoz
350 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma

A rizsfasírt első lépéseként a főtt rizst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott petrezselymet, vöröshagymát és fokhagymát, valamint a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és cukkinit (amit a reszelés után alaposan kinyomkodunk). Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, majd az egészet összedolgozzuk. Kb. 60 grammos gombócokat formázunk a masszából, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. 

Az olajat kb. 170 fokra melegítjük, és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük a fasírtokat. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, és a fasírttal tálaljuk.

rizsfasirt
Rizsfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több maradékmentő recept:

Pizzás kiflichips házilag

Pesztós-mozzarellás arancini

Ha tetszett a Rizsfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept