Hozzávalók
- 3 db száraz kifli
- 40 ml olívaolaj
- 2 tk szárított vöröshagyma
- 2 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- ½ tk Cayenne-bors
- 1 tk füstölt paprika
- só, bors
- 20 g parmezán
Hozzávalók
- 3 db száraz kifli
- 40 ml olívaolaj
- 2 tk szárított vöröshagyma
- 2 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- ½ tk cayenne-bors
- 1 tk füstölt paprika
- só, bors
- 20 g parmezán
A pizzás kiflichips házilag egyszerű, de nagyszerű. A kifliket 1 cm vastagságúra felkarikázzuk, beledobjuk egy nagy keverőtálba, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel és reszelt parmezánnal, majd alaposan átforgatjuk.
A karikákat egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 5-6 percre. Ha letelt a sütési idő, kikapcsoljuk a sütőt, és nyitott sütőajtónál hagyjuk, hogy egy kissé még kiszárítsa a forró levegő a kiflikarikákat. Miután teljesen kihűltek, indulhat a ropogtatás!
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a pizzás kiflichips házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mi mindent imádunk, ami pizzás, lehet péksüti vagy chips – vagy egy igazi pizza is! Ezek a kedvenceink, van közte megúszós és egészséges is. Próbáljátok ki mindet, ha nektek is nagy favorit az olasz finomság!
Isteni reggeli: pizzás csiga felfújt