A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 300 g főtt rizs
- 2 ek finomliszt
- 20 g parmezán
- só, bors
- 100 g zöld pesztó
- 1 csomag mozzarellagolyó (100 g-os kiszerelés)
A bundázáshoz
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g finomliszt
- 2 db tojás
- só
- bő olaj a sütéshez
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 300 g főtt rizs
- 2 ek finomliszt
- 20 g parmezán
- só, bors
- 100 g zöld pesztó
- 1 csomag mozzarellagolyó (100 g-os kiszerelés)
A bundázáshoz
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g finomliszt
- 2 db tojás
- só
- bő olaj a sütéshez
Így készül a pesztós-mozzarellás arancini maradékmentő módon:
Első lépésként az alaphoz összekeverjük a főtt rizst, a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot és a pesztót, majd 1,5-2 evőkanálnyi mennyiségbe beleburkoljuk a mozzarellákat, és golyókat formálunk belőle. 30 percre a fagyasztóba tesszük. Ezután a klasszikus módon bepanírozzuk: lisztbe, sóval lazán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és visszarakjuk a fagyasztóba még 15 percre. Ha letelt az idő, 150-160 fokos bő olajban aranybarnára sütjük az arancinit, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nemcsak pesztós-mozzarellás változatban készíthetitek az arancinit, hanem más ízekben is. Ezeket is érdemes kipróbálni ebből a tuti olasz kajából:
Baconös arancini arrabiata mártogatóssal