Rizses kaják

Mexikóirizsespulyka

Mexikói rizses pulyka

Hozzávalók
A rizshez
250 g
rizs
víz
A húshoz
30 ml
olaj
800 g
pulykamell
bors
A besamelhez
2 - 3 ek
liszt
500 ml
tej
só, fehér bors
0.25 db
szerecsendió
Az összeállításhoz
250 g
mexikói zöldségkeverék
200 g
trappista sajt
50 g
vaj

Elkészítés

A mexikói rizses pulykához először a rizst bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Olajat hevítünk egy serpenyőben, amiben 3-4 perc alatt megpirítjuk a kockákra vágott húst, közben sózzuk, borsozzuk, majd ezt is félretesszük.

A  besamelhez vajat olvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, és egy kézi habverővel kevergetve közel egy percig pirítjuk. Felöntjük a tej kb. ⅓-ával, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk, majd forrástól számítva további 1 percig főzzük, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót is.

Egy kb. 20 x 30 cm-es sütőtál aljára tesszük a rizst, arra rászórjuk a zöldségkeveréket, majd eloszlatjuk rajta a húst, és az egészet leöntjük a besamellel. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd a 200 fokra előmelegített sütőt grillfunkcióra kapcsoljuk, és kb. 10 perc alatt szép aranybarnára pirítjuk az étel tetején a sajtot.

Ha megpirult, kivesszük a sütőből, és már szervírozhatjuk is.

mexikói rizses pulyka
Mexikói rizses pulyka

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Pulykahúsleves combból

Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell újhagymás hajdinarizottóval

Pulyka Stroganoff módra

www.streetkitchen.hu

Épp ráleltél egy rég elfeledett konzerves mexikói zöldségkeverékre a kamrában, és nem tudod, mit is kezdj vele? Megmutatom, miként használhatod fel. Az, hogy épp ebéd- vagy vacsoraidő van, ebben az esetben teljesen mindegy, mert ez az étel mindkét étkezésnél maximálisan megállja a helyét.

Hozzávalók

6 főre
A rizshez
250 g
rizs
víz
A húshoz
30 ml
olaj
800 g
pulykamell
bors
A besamelhez
2 - 3 ek
liszt
500 ml
tej
só, fehér bors
0.25 db
szerecsendió
Az összeállításhoz
250 g
mexikói zöldségkeverék
200 g
trappista sajt
50 g
vaj

A mexikói rizses pulykához először a rizst bő, enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Olajat hevítünk egy serpenyőben, amiben 3-4 perc alatt megpirítjuk a kockákra vágott húst, közben sózzuk, borsozzuk, majd ezt is félretesszük.

A  besamelhez vajat olvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, és egy kézi habverővel kevergetve közel egy percig pirítjuk. Felöntjük a tej kb. ⅓-ával, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk, majd forrástól számítva további 1 percig főzzük, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót is.

Egy kb. 20 x 30 cm-es sütőtál aljára tesszük a rizst, arra rászórjuk a zöldségkeveréket, majd eloszlatjuk rajta a húst, és az egészet leöntjük a besamellel. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd a 200 fokra előmelegített sütőt grillfunkcióra kapcsoljuk, és kb. 10 perc alatt szép aranybarnára pirítjuk az étel tetején a sajtot.

Ha megpirult, kivesszük a sütőből, és már szervírozhatjuk is.

mexikói rizses pulyka
Mexikói rizses pulyka

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Pulykahúsleves combból

Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell újhagymás hajdinarizottóval

Pulyka Stroganoff módra

Ha tetszett a mexikói rizses pulyka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése