Hozzávalók
- 1 ½ kg pulykacomb
- 4 - 5 szál répa
- 3 szál fehérrépa
- 1 db karalábé
- ½ db zeller
- 4 - 5 db gomba
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 0.25 db kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk egész bors
- só
- 200 g cérnametélt
Hozzávalók
- 1 ½ kg pulykacomb
- 4 - 5 szál répa
- 3 szál fehérrépa
- 1 db karalábé
- ½ db zeller
- 4 - 5 db gomba
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 0.25 db kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk egész bors
- só
- 200 g cérnametélt
A pulykahúsleveshez a húst hideg vízben feltesszük főni. Ahogy melegszik a víz, a húsban lévő fehérje hab formájában elkezd kicsapódni a levesünk tetejére. Ezt a habot folyamatosan eltávolítjuk egy kanál, esetleg szűrő segítségével. Amikor már gyöngyözik a víz, és a lehető legtöbb habot eltávolítottuk, bezöldségeljük a levest.
Minden zöldséget megpucolunk, és egészben a leveshez adjuk a borssal és a petrezselyemmel együtt, sózzuk. Lassú tűzön 3, de akár 4 órán át is főzzük a levest. Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon. Amikor minden zöldség megpuhult, és a hús is olyannyira megfőtt, hogy szinte szétesik, lekapcsoljuk a tűzhelyet.
A tésztához vizet forralunk, kicsit megsózzuk, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük azt. Cérnametélt esetében ez általában 2-3 perc.
Egy pelenka vagy szűrő segítségével leszűrjük a levest, és a zöldségekkel, a hússal és a tésztával tálaljuk.
Ha tetszett ez a pulykahúsleves pulykacombból recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a pulykás kaják is érdekelhetnek:
Tormás-tojásos práddal töltött pulykamell újhagymás hajdinarizottóval