Instant

Serpenyőssonkás-paradicsomosmelegszendvics

Serpenyős sonkás-paradicsomos melegszendvics

Hozzávalók
40 g
vaj
20 g
sűrített paradicsom
1 mk
szárított oregánó
0.25 gerezd
fokhagyma
2 ek
víz
8 szelet
toastkenyér
8 szelet
gépsonka
200 g
reszelt trappista
1 db
paradicsom
(90 g/db)

Elkészítés

A serpenyős melegszendvicshez első lépéseként a sűrített paradicsomban elkeverjük a sót, az oregánót, a zúzott fokhagymát és a vizet. Négy kenyér „külsejét” megkenjük a vajjal, és egy közepesen forró serpenyőbe tesszük, vajas oldalukkal lefelé. A kenyerek tetejét megkenjük a sűrített paradicsommal, ráteszünk egy szelet sonkát, majd a sajtot, egy karika paradicsomot, aztán ismét egy szelet sonkát, végül a másik négy toastkenyeret is megkenjük a paradicsommal, a külsejüket pedig vajjal, és ezeket rátesszük a serpenyőben lévő kenyerekre, a vajas oldalukkal felfelé. Kissé lenyomkodva 2-3 percig sütjük a melegszendvicseket, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpirítjuk.

serpenyos-sonkas-melegszendvics
Serpenyős sonkás-paradicsomos melegszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A melegszendvics talán az egyik legtutibb kaja, ha megéhezel és nincs kedved sokat szöszmötölni a konyhában. Reggelire, ebédre és vacsorára is ideális, ráadásul percek alatt elkészül. Igazából mindenkinek a fantáziájára van bízva, mit tesz két szelet kenyér közé. :D Na, de azért jöjjön tőlünk is néhány frankó tipp:

Sajtos-darált húsos melegszendvics

Zöldfűszeres-sajtos melegszendvics

Serpenyős ketchupos-sajtos melegszendvics

www.streetkitchen.hu

Szerintem nincs ember, aki ne szeretné a melegszendvicset. Olyan viszont van, akinek nincs melegszendvicssütője. Mostantól neki sem kell lemondani erről a frankó reggeliről, ugyanis serpenyőben is könnyedén összedobható.

Hozzávalók

2 főre
40 g
vaj
20 g
sűrített paradicsom
1 mk
szárított oregánó
0.25 gerezd
fokhagyma
2 ek
víz
8 szelet
toastkenyér
8 szelet
gépsonka
200 g
reszelt trappista
1 db
paradicsom
(90 g/db)

A serpenyős melegszendvicshez első lépéseként a sűrített paradicsomban elkeverjük a sót, az oregánót, a zúzott fokhagymát és a vizet. Négy kenyér „külsejét” megkenjük a vajjal, és egy közepesen forró serpenyőbe tesszük, vajas oldalukkal lefelé. A kenyerek tetejét megkenjük a sűrített paradicsommal, ráteszünk egy szelet sonkát, majd a sajtot, egy karika paradicsomot, aztán ismét egy szelet sonkát, végül a másik négy toastkenyeret is megkenjük a paradicsommal, a külsejüket pedig vajjal, és ezeket rátesszük a serpenyőben lévő kenyerekre, a vajas oldalukkal felfelé. Kissé lenyomkodva 2-3 percig sütjük a melegszendvicseket, majd megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpirítjuk.

serpenyos-sonkas-melegszendvics
Serpenyős sonkás-paradicsomos melegszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

A melegszendvics talán az egyik legtutibb kaja, ha megéhezel és nincs kedved sokat szöszmötölni a konyhában. Reggelire, ebédre és vacsorára is ideális, ráadásul percek alatt elkészül. Igazából mindenkinek a fantáziájára van bízva, mit tesz két szelet kenyér közé. :D Na, de azért jöjjön tőlünk is néhány frankó tipp:

Sajtos-darált húsos melegszendvics

Zöldfűszeres-sajtos melegszendvics

Serpenyős ketchupos-sajtos melegszendvics

Ha tetszett a Serpenyős sonkás-paradicsomos melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept