Instant

Sütésnélkülialmás-dióspite

Sütés nélküli almás-diós pite

Hozzávalók
A tésztához
300 g
zabkeksz
3 ek
darált dió
100 g
puha vaj
A krémhez
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
160 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
1 mk
őrölt fahéj
2 csipet
őrölt szegfűszeg
300 ml
tej
250 ml
víz
5 db
alma
(kb. 100 g/db)

Elkészítés

Az almás-diós pite tésztájához a zabkekszet lezúzzuk egy aprítóban, majd hozzákeverjük a diót és a vajat, és újra átkeverjük. A masszát egy piteforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe dobjuk 40 percre, amíg megdermed.

A krémhez egy lábosban összekeverjük a pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a vízzel. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vizes-tejes-pudingporos keveréket, folyamatos keverés mellett közepes lángon összefőzzük, hogy sűrűbb alapot kapjunk, majd ebbe forgatjuk az almaszeleteket. A lehűtött, megdermedt zabkekszes alapra simítjuk a pudingos almaragut, és dermedésig hűtőbe rakjuk (minimum 2-3 órára).

sütés nélküli almás diós pite
Sütés nélküli almás-diós pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc + hűtés

Még több almás süti:

Almás-pudingos krémes

Cukormentes reszelt almás süti

Fahéjas-almás joghurttorta

www.streetkitchen.hu

Gyors, sütés nélküli almás süti, amit a gyerekek és a felnőttek is szeretnek majd. Pláne ti, akik készítitek, mert nagyon egyszerű összedobni.

Hozzávalók

1 23-24 cm-es piteformához
A tésztához
300 g
zabkeksz
3 ek
darált dió
100 g
puha vaj
A krémhez
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
160 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
1 mk
őrölt fahéj
2 csipet
őrölt szegfűszeg
300 ml
tej
250 ml
víz
5 db
alma
(kb. 100 g/db)

Az almás-diós pite tésztájához a zabkekszet lezúzzuk egy aprítóban, majd hozzákeverjük a diót és a vajat, és újra átkeverjük. A masszát egy piteforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe dobjuk 40 percre, amíg megdermed.

A krémhez egy lábosban összekeverjük a pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a vízzel. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vizes-tejes-pudingporos keveréket, folyamatos keverés mellett közepes lángon összefőzzük, hogy sűrűbb alapot kapjunk, majd ebbe forgatjuk az almaszeleteket. A lehűtött, megdermedt zabkekszes alapra simítjuk a pudingos almaragut, és dermedésig hűtőbe rakjuk (minimum 2-3 órára).

sütés nélküli almás diós pite
Sütés nélküli almás-diós pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc + hűtés

Még több almás süti:

Almás-pudingos krémes

Cukormentes reszelt almás süti

Fahéjas-almás joghurttorta

Ha tetszett a Sütés nélküli almás-diós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept