Az almás-diós pite tésztájához a zabkekszet lezúzzuk egy aprítóban, majd hozzákeverjük a diót és a vajat, és újra átkeverjük. A masszát egy piteforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe dobjuk 40 percre, amíg megdermed.
A krémhez egy lábosban összekeverjük a pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és a vízzel. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vizes-tejes-pudingporos keveréket, folyamatos keverés mellett közepes lángon összefőzzük, hogy sűrűbb alapot kapjunk, majd ebbe forgatjuk az almaszeleteket. A lehűtött, megdermedt zabkekszes alapra simítjuk a pudingos almaragut, és dermedésig hűtőbe rakjuk (minimum 2-3 órára).

- Elkészítési idő: 30-35 perc + hűtés