Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag bolti linzertészta
A töltelékhez
- 1 kg alma
- 1 db citrom
- 200 g kristálycukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 250 ml tej
- 350 ml víz
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag bolti linzertészta
A töltelékhez
- 1 kg alma
- 1 db citrom
- 200 g kristálycukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 250 ml tej
- 350 ml víz
- 1 tk őrölt fahéj
Az almás-pudingos krémes első lépéseként a bolti linzertésztát kihajtogatjuk, kettévágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk a lapokat, és a csomagoláson található leírás szerint megsütjük (ez általában 180 fok, 15 perc).
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük egy tálba. A citromhéjat egy lábasba reszeljük, fél citrom levével pedig meglocsoljuk a reszelt almát. Mehet a citromhéj mellé a lábasba a cukor, a pudingporok, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és a vizet. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük az alapot, ami ha felforrt, azaz buggyan párat, akkor kész is. A kinyomkodott almát a pudingba keverjük, a fahéj társaságában.
Keresünk egy akkora tepsit, amekkorák a tésztalapok, és belerakjuk az egyiket. Erre jön az almaréteg, majd a másik lap, és mehet is pár órára a hűtőbe. Ez is egy olyan süti, aminek jót tesz, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben, mert ez idő alatt szépen megpuhulnak a lapok, és gyönyörűen szeletelhetőre dermed.
- Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Ha tetszett az almás-pudingos krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Az almás sütik csak szerintünk megunhatatlanok? Ha te is így vagy vele, akkor nézz rá ezekre is: