Hozzávalók
Az aljához
- 200 g zabkeksz
- 20 g pirított dió
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez
- 500 g almáspite ízű krémjoghurt
- 100 ml hideg habtejszín
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 20 g zselatin
- 4 ek víz
- 1 db piros alma
- 1 tk friss citromlé
A tetejére
- 20 g vaj
- 1 ek cukor
- 4 - 6 vékony szelet alma
- 20 g pirított dió
Hozzávalók
Az aljához
- 200 g zabkeksz
- 20 g pirított dió
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez
- 500 g almáspite ízű krémjoghurt
- 100 ml hideg habtejszín
- 20 g vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 20 g zselatin
- 4 ek víz
- 1 db piros alma
- 1 tk friss citromlé
A tetejére
- 20 g vaj
- 1 ek cukor
- 4 - 6 vékony szelet alma
- 20 g pirított dió
Bár az almáspite ízvilágát sokan inkább a télhez kötik, egy joghurttortában tökéletesen megállja a helyét nyáron is a klasszikus fahéjas-almás kombináció.
A fahéjas-almás joghurttorta aljához egy aprítógépben ledaráljuk a kekszet a dióval, majd elkeverjük benne az olvasztott vajat. A keveréket sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és lenyomkodjuk.
A krémhez összekeverjük a joghurtot, a habtejszínt, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd 2-3 percig habosítjuk. A zselatint elkeverjük a vízzel, és 3-4 másodpercre a mikróba tesszük felmelegíteni, majd belekeverjük a krémbe. Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a citromlével, és belekeverjük a krémbe, majd az egészet ráöntjük az alapra.
A fahéjas-almás joghurttorta tetejére a vajat a cukorral felmelegítjük, amikor kezd megbarnulni, rárakjuk az almaszeleteket, és pár másodpercre mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd rárakjuk a torta tetejére, és megszórjuk az apróra vágott dióval. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a fahéjas-almás joghurttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon! Jó főzőcskézést!
A recept szponzorált termékmegjelenítést tartalmaz.