Hozzávalók
- 6 ek kristálycukor
- 70 g dió
- 300 g bolti gnocchi
- 2 ek vaj
- 100 g darált dió
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 500 ml tej
Hozzávalók
- 6 ek kristálycukor
- 70 g dió
- 300 g bolti gnocchi
- 2 ek vaj
- 100 g darált dió
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 500 ml tej
Az aranygaluska gnocchi elkészítéséhez a cukorból 3 evőkanálnyit alacsony lángon, egy közepes serpenyőben lekaramellizálunk, beleforgatjuk az egész diót, és kitesszük egy sütőpapírra.
A gnocchit egy lábasban, gyöngyöző vízben addig főzzük, ameddig fel nem jönnek a víz tetejére. Egy serpenyőben, közepes lángon megbarnítjuk a vajat, megpirítjuk benne a gnocchikat és összeforgatjuk a darált dióval.
A pudingport kikeverjük egy kevés tejjel és a maradék cukorral, a maradék tejet pedig egy lábasban, közepes fokozaton felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
A pudingból még melegen öntünk egy tányérba, rászedjük a gnocchit és a tetejére tördeljük a karamellizált diót.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!