A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 70 g vaj
- 250 g gesztenyemassza
- 1 ek rumaroma
- 150 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 200 ml tej
- 100 - 150 g befőtt vagy mirelit meggy
- 1 ek porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 70 g vaj
- 250 g gesztenyemassza
- 1 ek rumaroma
- 150 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 200 ml tej
- 100 - 150 g befőtt vagy mirelit meggy
- 1 ek porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
Ez a gesztenyés süti egyszerűen összedobható, mégis fantasztikusan finom.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vajjal kihabosítjuk. Nem kötelező habverőt használni, de az állagán sokat javít. Ezután beledolgozzuk a gesztenyemasszát és a rumaromát, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport is, végül az egészet kikeverjük csomómentesre a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele tejes masszát.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és a tetejére rádobáljuk a leszűrt meggyet.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát; tűpróbával ellenőrizzük. A frissen kisült tészta még lágy, viszont amint legalább szobahőmérsékletűre hűl, jó lesz az állaga.
A végén megszórjuk a tetejét az összekevert porcukor és fahéj kombójával, kockára vágjuk, és már kínálhatjuk is.
Ha tetszett a gesztenyés-meggyes dobálós süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!