Gesztenyés-meggyes dobálós süti

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+
4 db tojás
200 g cukor
70 g vaj
250 g gesztenyemassza
1 ek rumaroma
150 g liszt
1 nagy csipet só
1 csomag sütőpor
200 ml tej
100 - 150 g befőtt vagy mirelit meggy
1 ek porcukor
1 mk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés-meggyes dobálós süti

A klasszikus változat is az egyik favorit a vasárnapi ebédeknél, de ez a gesztenyés azért legalább annyira jólesik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+
4 db tojás
200 g cukor
70 g vaj
250 g gesztenyemassza
1 ek rumaroma
150 g liszt
1 nagy csipet só
1 csomag sütőpor
200 ml tej
100 - 150 g befőtt vagy mirelit meggy
1 ek porcukor
1 mk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ez a gesztenyés süti egyszerűen összedobható, mégis fantasztikusan finom.

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vajjal kihabosítjuk. Nem kötelező habverőt használni, de az állagán sokat javít. Ezután beledolgozzuk a gesztenyemasszát és a rumaromát, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport is, végül az egészet kikeverjük csomómentesre a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fellazítjuk vele tejes masszát.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és a tetejére rádobáljuk a leszűrt meggyet.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát; tűpróbával ellenőrizzük. A frissen kisült tészta még lágy, viszont amint legalább szobahőmérsékletűre hűl, jó lesz az állaga.

A végén megszórjuk a tetejét az összekevert porcukor és fahéj kombójával, kockára vágjuk, és már kínálhatjuk is.

Gesztenyés-meggyes dobálós süti
Gesztenyés-meggyes dobálós süti

Ha tetszett a gesztenyés-meggyes dobálós süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások