Gyors sütik

Lustaasszonyalmása

Lusta asszony almása

Hozzávalók
A tésztához
200 g
liszt
200 g
búzadara
1 csipet
170 g
porcukor
12 g
sütőpor
Az almás rétegezéshez
2 kg
alma
30 g
vaníliás cukor
1 tk
fahéj
1
citrom reszelt héja
Nedves hozzávalók
250 ml
tej
100 ml
olaj
2
tojás

Elkészítés

A lusta asszony almása egy újragondolt almás pite. Ha nincs kedved a tésztával foglalkozni, akkor ez a tökéletes süti egy lustálkodós napon. A receptje pofonegyszerű, szinte lehetetlen elrontani.

A tésztához a lisztet, a búzadarát, a sót, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat és egy citrom reszelt héját.

A tepsibe sütőpapírt rakunk, beleszórjuk a lisztes keverék negyedét, majd ráterítjük az alma harmadát, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére egy vékonyabb lisztes réteg kerül.

Ezután összekeverjük a nedves hozzávalókat, egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején, kicsit megrázogatjuk, hogy mindenhová jusson, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 percig sütjük.

Amikor kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Lusta asszony almása
Lusta asszony almása

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Mekis almáspite házilag

Almáspite-kekszszendvics

Sós karamellás almás pite

www.streetkitchen.hu

Ha nem szeretsz az almás pite tésztájával bíbelődni, nyújtogatni, hűtögetni, akkor ez a süti maga a tökély lesz számodra! Sőt, ha valakit megkérsz az almareszelésre, akkor neked kb. semmi dolgod nem lesz, viszont mindenki imádni fogja a sütit! ;)

Hozzávalók

1 kb. 30x20 cm-es tepsihez
A tésztához
200 g
liszt
200 g
búzadara
1 csipet
170 g
porcukor
12 g
sütőpor
Az almás rétegezéshez
2 kg
alma
30 g
vaníliás cukor
1 tk
fahéj
1
citrom reszelt héja
Nedves hozzávalók
250 ml
tej
100 ml
olaj
2
tojás

A lusta asszony almása egy újragondolt almás pite. Ha nincs kedved a tésztával foglalkozni, akkor ez a tökéletes süti egy lustálkodós napon. A receptje pofonegyszerű, szinte lehetetlen elrontani.

A tésztához a lisztet, a búzadarát, a sót, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat és egy citrom reszelt héját.

A tepsibe sütőpapírt rakunk, beleszórjuk a lisztes keverék negyedét, majd ráterítjük az alma harmadát, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére egy vékonyabb lisztes réteg kerül.

Ezután összekeverjük a nedves hozzávalókat, egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején, kicsit megrázogatjuk, hogy mindenhová jusson, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 percig sütjük.

Amikor kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Lusta asszony almása
Lusta asszony almása

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Mekis almáspite házilag

Almáspite-kekszszendvics

Sós karamellás almás pite

Ha tetszett a Lusta asszony almása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept