Hozzávalók
- 4 db alma
- 4 ek barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk frissen őrölt szerecsendió
- ½ tk őrölt szegfűbors
- 2 ek vaj
- 1 csipet só
- ½ db citrom leve
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os)
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 4 db alma
- 4 ek barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk frissen őrölt szerecsendió
- ½ tk őrölt szegfűbors
- 2 ek vaj
- 1 csipet só
- ½ db citrom leve
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os)
- olaj a sütéshez
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és egy közepes lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a citromlevet, és a fűszereket. Kb. 10 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul. Lehűtjük.
A leveles tésztából 6-8 téglalapot vágunk és mindegyikbe 2 csapott evőkanálnyit kanalazunk az almás töltelékből. A tészta széleit vizes ecsettel bekenjük, a tésztát ráhajtjuk a töltelékre és a széleit villával lenyomkodjuk. Forró olajban oldalankén 2-2 perc alatt, egyszerre 1-2 almás táskát aranybarnára sütünk. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, majd a többit ugyanígy kisütjük. Melegen fogyasztjuk.