Hirdetés
Green Kitchen

Mekis almáspite házilag

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db alma
4 ek barna cukor
1 tk őrölt fahéj
½ tk frissen őrölt szerecsendió
½ tk őrölt szegfűbors
2 ek vaj
1 csipet só
½ db citrom leve
1 csomag leveles tészta (270 g-os)
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mekis almáspite házilag

Nincs itt helye semmi mellébeszélésnek: egy gyorséttermi junk étel házi változatát mutatjuk be. Ami akkora poén, hogy egyszer mindenképp próbáljátok ki! Illatos és finom almás töltelék egy ropogós tésztaköntösben...
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
4 db alma
4 ek barna cukor
1 tk őrölt fahéj
½ tk frissen őrölt szerecsendió
½ tk őrölt szegfűbors
2 ek vaj
1 csipet só
½ db citrom leve
1 csomag leveles tészta (270 g-os)
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

img_9139.jpg

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és egy közepes lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a citromlevet, és a fűszereket. Kb. 10 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul. Lehűtjük.

A leveles tésztából 6-8 téglalapot vágunk és mindegyikbe 2 csapott evőkanálnyit kanalazunk az almás töltelékből. A tészta széleit vizes ecsettel bekenjük, a tésztát ráhajtjuk a töltelékre és a széleit villával lenyomkodjuk. Forró olajban oldalankén 2-2 perc alatt, egyszerre 1-2 almás táskát aranybarnára sütünk. Kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, majd a többit ugyanígy kisütjük. Melegen fogyasztjuk.

img_9136.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások