Hirdetés

Almáspite-kekszszendvics

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A kekszhez

80 g barna cukor
100 g puha vaj
1 tk vaníliakivonat
2 tk fahéj
1 csipet só (nagy)
1 db tojás
1 tk sütőpor
200 g liszt

A töltelékhez

400 g savanykás alma
50 g barna cukor
0.25 db citrom leve és héja
1 tk fahéj
1 csipet só
10 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
250 g mascarpone
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almáspite-kekszszendvics

Ha nem akartok sokat bajlódni egy almás pitével, de mindenképpen vágytok rá, akkor süssetek kekszet. A mascarponekrémtől pedig tuti krémes lesz a végeredmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A kekszhez

80 g barna cukor
100 g puha vaj
1 tk vaníliakivonat
2 tk fahéj
1 csipet só (nagy)
1 db tojás
1 tk sütőpor
200 g liszt

A töltelékhez

400 g savanykás alma
50 g barna cukor
0.25 db citrom leve és héja
1 tk fahéj
1 csipet só
10 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
250 g mascarpone
Bevásárlólistához adom

A kekszhez kihabosítjuk a cukrot a vajjal, a vaníliával, a fahéjjal és a sóval. Belerakjuk a tojást, elkeverjük, majd jöhet az alma, utána pedig a sütőporos liszt. 8 kis kupacra osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kicsit korong alakúra formázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Almáspite-kekszszendvics

Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kiveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, amit egy lábasba rakunk és a töltelék hozzávalóival (a mascarpone kivételével) 7-8 perc alatt megpároljuk, nem baj, ha kicsit megpirul, és kihűtjük. A mascarponét kihabosítjuk, és belerakjuk az almát. A kekszek felét megtöltjük a krémmel, és befedjük a többivel. 

Ha tetszett az almáspite-kekszszendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások