Hozzávalók
A kekszhez
- 80 g barna cukor
- 100 g puha vaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 tk fahéj
- 1 csipet só (nagy)
- 1 db tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 db alma lereszelve
- 200 g liszt
A töltelékhez
- 400 g savanykás alma
- 50 g barna cukor
- 0.25 db citrom leve és héja
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 10 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g mascarpone
Hozzávalók
A kekszhez
- 80 g barna cukor
- 100 g puha vaj
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 tk fahéj
- 1 csipet só (nagy)
- 1 db tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 db alma lereszelve
- 200 g liszt
A töltelékhez
- 400 g savanykás alma
- 50 g barna cukor
- 0.25 db citrom leve és héja
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 10 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g mascarpone
A kekszhez kihabosítjuk a cukrot a vajjal, a vaníliával, a fahéjjal és a sóval. Belerakjuk a tojást, elkeverjük, majd jöhet az alma, utána pedig a sütőporos liszt. 8 kis kupacra osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kicsit korong alakúra formázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kiveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, amit egy lábasba rakunk és a töltelék hozzávalóival (a mascarpone kivételével) 7-8 perc alatt megpároljuk, nem baj, ha kicsit megpirul, és kihűtjük. A mascarponét kihabosítjuk, és belerakjuk az almát. A kekszek felét megtöltjük a krémmel, és befedjük a többivel.
Ha tetszett az almáspite-kekszszendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!