Gyors sütik

Megúszóslekvárosbatyu

Megúszós lekváros batyu

Hozzávalók
250 g
friss barack
140 g
baracklekvár
1
kis csipet só
1 csomag
leveles tészta
(270 g/csomag)
1 db
tojás

Elkészítés

A lekváros batyuhoz a barackot kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a lekvárral és a sóval. A tésztát kihajtjuk, és négy téglalapot vágunk belőle, majd megtöltjük a töltelékkel az egyik oldalát, aztán ráhajtjuk a tetejét, és villával lenyomkodjuk a szélét.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, óvatosan megszurkáljuk a tetejét, lekenjük a felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre.

Megúszós lekváros batyu
Megúszós lekváros batyu

Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 30-40 perc
Összesen: 35-45 perc

Még több megúszós receptet akarok:

Megúszós pizzás-kolbászos csiga

Megúszós klasszik borsóleves

Ultramegúszós négysajtos tészta

www.streetkitchen.hu

Na, ha meg kell úszni valamit, az ne a Balaton legyen hosszában, hanem ez a kis batyu. :D Nyilván variálhatjátok az ízesítést, bár szerintem a barack mindig nyerő.

Hozzávalók

4 batyuhoz
250 g
friss barack
140 g
baracklekvár
1
kis csipet só
1 csomag
leveles tészta
(270 g/csomag)
1 db
tojás

A lekváros batyuhoz a barackot kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a lekvárral és a sóval. A tésztát kihajtjuk, és négy téglalapot vágunk belőle, majd megtöltjük a töltelékkel az egyik oldalát, aztán ráhajtjuk a tetejét, és villával lenyomkodjuk a szélét.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, óvatosan megszurkáljuk a tetejét, lekenjük a felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre.

Megúszós lekváros batyu
Megúszós lekváros batyu

Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 30-40 perc
Összesen: 35-45 perc

Még több megúszós receptet akarok:

Megúszós pizzás-kolbászos csiga

Megúszós klasszik borsóleves

Ultramegúszós négysajtos tészta

Ha tetszett a Megúszós lekváros batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept