Hozzávalók
- 100 g trappista
- 100 g cheddar
- 120 g camembert
- 250 ml tej
- 175 g zöldfűszeres krémsajt
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csipet zöldfűszer (ízlés szerint)
- 1 ek keményítő
- 500 g penne
- olaj
- 1 mk mustár
- 1 tk almaecet
Hozzávalók
- 100 g trappista
- 100 g cheddar
- 120 g camembert
- 250 ml tej
- 175 g zöldfűszeres krémsajt
- só, bors
- szerecsendió
- 1 csipet zöldfűszer (ízlés szerint)
- 1 ek keményítő
- 500 g penne
- olaj
- 1 mk mustár
- 1 tk almaecet
A trappistát és a cheddart lereszeljük, a camembert-t pedig apróra vágjuk. A tejet felforraljuk, felolvasztjuk benne először a camembert-t, aztán a reszelt sajtokat, belekanalazzuk a krémsajtot is, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és némi zöldfűszerrel. Mi petrezselymet és snidlinget használtunk, de megállná benne a helyét a provance-i keverék vagy egy kis kakukkfű is. A szószt pár percig forraljuk, majd a keményítőt 30 ml vízzel elkeverve a mártásba öntjük, ízesítjük a mustárral és ecettel, majd kevergetés közben 3-4 percig forraljuk.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, egy kis olajjal elkeverjük, és a kész sajtmártással összekeverve már ehetjük is. Cifrázni természetesen mindent lehet, egy kis baconnel vagy kolbásszal például.
Ha tetszett az ultramegúszós négysajtos penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!