Ultramegúszós négysajtos tészta

Hozzávalók

4
főre
+
100 g trappista
100 g cheddar
120 g camembert
250 ml tej
175 g zöldfűszeres krémsajt
só, bors
szerecsendió
1 csipet zöldfűszer (ízlés szerint)
1 ek keményítő
500 g penne
olaj
1 mk mustár
1 tk almaecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ultramegúszós négysajtos tészta

Természetesen a parmezán sosem fog a legolcsóbb élelmiszerek közé tartozni, azonban vannak olyan fajták, amik majdnem minden háztartásban megtalálhatók. A sajtos tészta pedig dobogós helyen végez szinte mindenki fejében.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
100 g trappista
100 g cheddar
120 g camembert
250 ml tej
175 g zöldfűszeres krémsajt
só, bors
szerecsendió
1 csipet zöldfűszer (ízlés szerint)
1 ek keményítő
500 g penne
olaj
1 mk mustár
1 tk almaecet
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A trappistát és a cheddart lereszeljük, a camembert-t pedig apróra vágjuk. A tejet felforraljuk, felolvasztjuk benne először a camembert-t, aztán a reszelt sajtokat, belekanalazzuk a krémsajtot is, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és némi zöldfűszerrel. Mi petrezselymet és snidlinget használtunk, de megállná benne a helyét a provance-i keverék vagy egy kis kakukkfű is. A szószt pár percig forraljuk, majd a keményítőt 30 ml vízzel elkeverve a mártásba öntjük, ízesítjük a mustárral és ecettel, majd kevergetés közben 3-4 percig forraljuk. 

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, egy kis olajjal elkeverjük, és a kész sajtmártással összekeverve már ehetjük is. Cifrázni természetesen mindent lehet, egy kis baconnel vagy kolbásszal például.

Négysajtos penne

Ha tetszett az ultramegúszós négysajtos penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások