Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 0.25 db zellergumó
- 2 ½ l zöldségalaplé
- 400 g zöldborsó
- 500 g bolti galuska
- 1 tk citromlé
- 1 tk cukor
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 0.25 db zellergumó
- 2 ½ l zöldségalaplé
- 400 g zöldborsó
- 500 g bolti galuska
- 1 tk citromlé
- 1 tk cukor
- 1 csokor friss petrezselyem
Az olajon egy nagy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a 2-3 mm vastagra vágott répákat, és a zellert. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek már majdnem teljesen puhák. Ekkor jöhet bele a borsó és a bolti galuska. 5 percig főzzük újraforrás után. Végül sóval, borssal, citromlével és apróra vágott friss petrezselyemmel fejezzük be.
Ha tetszett a megúszós klasszik borsóleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!