Megúszós klasszik borsóleves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
só, bors
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
0.25 db zellergumó
2 ½ l zöldségalaplé
400 g zöldborsó
500 g bolti galuska
1 tk citromlé
1 tk cukor
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós klasszik borsóleves

Nekem régen anyukám sokszor csinált ilyen levest, vajasgaluskával, de ha nincs időtök szaggatni, akkor a bolti is tökéletes erre a célra. Fél óra alatt kész is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
só, bors
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
0.25 db zellergumó
2 ½ l zöldségalaplé
400 g zöldborsó
500 g bolti galuska
1 tk citromlé
1 tk cukor
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az olajon egy nagy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a 2-3 mm vastagra vágott répákat, és a zellert. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek már majdnem teljesen puhák. Ekkor jöhet bele a borsó és a bolti galuska. 5 percig főzzük újraforrás után. Végül sóval, borssal, citromlével és apróra vágott friss petrezselyemmel fejezzük be.

Megúszós klasszik borsóleves
Megúszós klasszik borsóleves

 Ha tetszett a megúszós klasszik borsóleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?