Gyors tészták

Hawaiitészta

Hawaii tészta

Hozzávalók
A tésztához
250 g
fusilli tészta
A raguhoz
20 ml
olaj
1 fej
hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
350 g
gépsonka egészben
350 g
darabolt ananász
kb. 500 ml passata
só, bors
1 - 2 tk
oregánó
1 - 2 tk
bazsalikom
A tálaláshoz
200 g
reszelt trappista
2 - 3 szál
friss petrezselyem

Elkészítés

A hawaii tésztánál a tészta kifőzése tulajdonképpen több időt vesz igénybe, mint a ragu összeállítása, így azzal kezdünk. A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

Míg fő a tészta, a raguhoz közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt gépsonkát. További kb. 1 perc pirítás után beletesszük a lecsöpögtetett ananászt, és további 1 percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük oregánóval, illetve bazsalikommal. 

Forrástól számítva 1-2 percig rotyogtatjuk, majd belekeverjük a lecsepegtetett tésztát, és alaposan átforgatjuk benne, hogy a szósz mindenhol jól befedje a tésztát.

Tányérba szedjük az ételt, és a tetejét megszórjuk reszelt trappistával, végül friss petrezselyemmel díszítjük. 

Elkészítési idő: 30 perc

Hawaii tészta

Ezeket is nézd meg:

Hawaii csirke kukoricás rizzsel

Hawaii háromszögek

www.streetkitchen.hu

Bár írhatnám azt, hogy életem első és legjobb Hawaii tésztáját a Hawaii-szigeteken ettem, de ez sajnos nem lenne igaz. Ha viszont valaki ott jár közületek, feltétlen mutassátok meg nekik ezt az ételt! Szerintem ők is vevők egy gyorsan összedobható, de annál finomabb tésztára. :)

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
250 g
fusilli tészta
A raguhoz
20 ml
olaj
1 fej
hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
350 g
gépsonka egészben
350 g
darabolt ananász
kb. 500 ml passata
só, bors
1 - 2 tk
oregánó
1 - 2 tk
bazsalikom
A tálaláshoz
200 g
reszelt trappista
2 - 3 szál
friss petrezselyem

A hawaii tésztánál a tészta kifőzése tulajdonképpen több időt vesz igénybe, mint a ragu összeállítása, így azzal kezdünk. A tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

Míg fő a tészta, a raguhoz közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és 2-3 perc alatt lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt gépsonkát. További kb. 1 perc pirítás után beletesszük a lecsöpögtetett ananászt, és további 1 percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük a passatával, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük oregánóval, illetve bazsalikommal. 

Forrástól számítva 1-2 percig rotyogtatjuk, majd belekeverjük a lecsepegtetett tésztát, és alaposan átforgatjuk benne, hogy a szósz mindenhol jól befedje a tésztát.

Tányérba szedjük az ételt, és a tetejét megszórjuk reszelt trappistával, végül friss petrezselyemmel díszítjük. 

Elkészítési idő: 30 perc

Hawaii tészta

Ezeket is nézd meg:

Hawaii csirke kukoricás rizzsel

Hawaii háromszögek

Ha tetszett a Hawaii tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept