Hirdetés

Hawaii csirke kukoricás rizzsel

Hozzávalók

2
főre
+
4 szelet csirkemell (kb. 500 g)
4 db ananászkarika (konzerv)
200 g trappista sajt
só, bors
200 g rizs
400 ml forró víz
300 g konzerv kukorica
1 fej vöröshagyma (kicsi)
1 csokor friss petrezselyem
olívaolaj
Hirdetés

Hawaii csirke kukoricás rizzsel

Sokszor írtam már róla, hogy mennyire jó a sós-édes kombináció, és erre az ananászos csirke tök jó példa. Ez is egy egyszerű kaja, de itt is egy-két fázis van, amivel tényleg igazán jó lesz, úgyhogy ha a tökéletes receptet kerestétek, akkor meg is van! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 szelet csirkemell (kb. 500 g)
4 db ananászkarika (konzerv)
200 g trappista sajt
só, bors
200 g rizs
400 ml forró víz
300 g konzerv kukorica
1 fej vöröshagyma (kicsi)
1 csokor friss petrezselyem
olívaolaj

Egy edényben 1 evőkanál olajon 2 percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, megkavarjuk és felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a lángot és fedő alatt készre főzzük.

A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és 2 kanál olajon egy serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk magas hőmérsékleten, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben az ananászkarikákat is megpirítjuk és ezt is kiszedjük. A csirkemellet sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, 1-1 ananászt rakunk rá, megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul a sajt.

A serpenyőben visszamaradt szaftra öntünk még 2 evőkanál olajat és 4-5 percig pirítjuk benne a kukoricát. Rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és tovább pirítjuk még 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a rizzsel és elzárjuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és a csirke mellé kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások