Hozzávalók
- 300 g penne tészta
- 250 g koktélparadicsom
- 500 g csirkemell
- 30 ml olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 ml passata
- 1 nagy csipet cukor
- 50 g vaj
- 1 nagy csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 150 g trappista sajt
- 2 - 3 szál friss petrezselyem
Hozzávalók
- 300 g penne tészta
- 250 g koktélparadicsom
- 500 g csirkemell
- 30 ml olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 ml passata
- 1 nagy csipet cukor
- 50 g vaj
- 1 nagy csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 150 g trappista sajt
- 2 - 3 szál friss petrezselyem
A paradicsomos tészta elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük.
A paradicsomokat félbe-, a csirkét csíkokra vágjuk. Közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és belenyomjuk a fokhagymát. 20-30 másodperc után hozzáadjuk a csirkemellet, és erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk. Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomot is, majd egy perc után sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a passatával. Adunk hozzá egy kevés cukrot, majd hozzákeverjük a vajat is. Elzárjuk a tűzhelyet.
Leszűrjük a tésztát, majd egy nagy tálban összekeverjük a raguval, és hozzáadunk egy nagy csokor aprított petrezselymet is. Tányérba szedjük az ételt, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és friss petrezselyemlevéllel díszítjük.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: 10 perc
- Összesen: 15 perc
Ha tetszett a csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!