Gyors tészták

Tonhalas-majonézestésztasaláta

Tonhalas-majonézes tésztasaláta

Hozzávalók
125 g
fusilli tészta
0.5 fej
lila hagyma
1 db
kaliforniai paprika
őrölt bors
0.25 db
citrom leve
30 ml
olívaolaj
0.5 csokor
snidling
0.5 csokor
petrezselyem
2 db
tonhalkonzerv
(80 g/db)
130 g
tejföl
150 g
majonéz
1 mk
mustár
A tálaláshoz
néhány szál snidling
0.25 db
citrom

Elkészítés

A majonézes tésztasaláta tonhallal sokak kedvence, így mi sem hagytuk ki. A nekünk tetsző tésztát forró, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítások szerint, majd leszűrjük, és félrerakjuk hűlni. A megtisztított lila hagymát apróra, a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk.

A kihűlt tészta mehet egy nagyobb tálba, hozzárakjuk az előkészített hagymát és kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Akár azonnal is fogyasztható, de még finomabb lesz, ha 2-3 órára a hűtőbe rakjuk vagy akár egy egész éjszakára. Tálaláskor megszórjuk még egy kevés aprított snidlinggel, és egy-két cikk citrommal kínáljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

majonézes tésztasaláta
Tonhalas-majonézes tésztasaláta

Még több cuccos tésztasaláta:

Tonhalas tésztasaláta

Húsmentes tésztasaláta

BLT tésztasaláta

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a tonhalat és a tésztasalátákat, akkor dobjátok össze ezt a receptet, mert egyrészt villámgyors, másrészt tényleg szuperjó!

Hozzávalók

2 főre
125 g
fusilli tészta
0.5 fej
lila hagyma
1 db
kaliforniai paprika
őrölt bors
0.25 db
citrom leve
30 ml
olívaolaj
0.5 csokor
snidling
0.5 csokor
petrezselyem
2 db
tonhalkonzerv
(80 g/db)
130 g
tejföl
150 g
majonéz
1 mk
mustár
A tálaláshoz
néhány szál snidling
0.25 db
citrom

A majonézes tésztasaláta tonhallal sokak kedvence, így mi sem hagytuk ki. A nekünk tetsző tésztát forró, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítások szerint, majd leszűrjük, és félrerakjuk hűlni. A megtisztított lila hagymát apróra, a kaliforniai paprikát kis kockákra vágjuk.

A kihűlt tészta mehet egy nagyobb tálba, hozzárakjuk az előkészített hagymát és kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és petrezselymet, a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Akár azonnal is fogyasztható, de még finomabb lesz, ha 2-3 órára a hűtőbe rakjuk vagy akár egy egész éjszakára. Tálaláskor megszórjuk még egy kevés aprított snidlinggel, és egy-két cikk citrommal kínáljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

majonézes tésztasaláta
Tonhalas-majonézes tésztasaláta

Még több cuccos tésztasaláta:

Tonhalas tésztasaláta

Húsmentes tésztasaláta

BLT tésztasaláta

Ha tetszett a Tonhalas-majonézes tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept