Gyors tészták

Zöldbaboslinguine

Zöldbabos linguine

Hozzávalók
100 g
mascarpone
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
20 g
parmezán
A tálaláshoz
10 g
parmezán
1 ek
olívaolaj
20 g
fenyőmag
200 g
linguine
só, bors
300 g
zöldbab
200 g
újburgonya
4 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
100 g
zöld pesztó

Elkészítés

Így készül a zöldbabos linguine.

A zöldbabos linguine-hez a tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben elkezdjük kifőzni. A zöldbabot elfelezzük, és amikor a víz újra forr, a tészta pedig már meglágyult, beledobjuk a vízbe. Egy perc után mehet bele a felkockázott újkrumpli is. 

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és elkezdjük benne megpirítani a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a pesztót, és fél perc pirítás után a mascarponét is, majd sózzuk, borsozzuk. 

Amikor a tészta főzési ideje lejárt, leszűrjük a fazék tartalmát, de a főzővízből megtartunk egy keveset. A babos-krumplis tésztát hozzákeverjük a pesztós alaphoz, majd belekeverjük a felaprított zöldfűszereket. 

Öntünk hozzá annyi tésztafőzővizet, hogy krémes végeredményt kapjunk, és reszelünk bele egy kis parmezánt. Tányérba szedjük a tésztát, reszelünk rá parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, és fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

zoldbabos-linguine
Zöldbabos linguine (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 10 perc 

Odavagy az olasz konyháért? A zöldbabos linguine mellett próbáld ki ezeket az ételeket is!

Nápolyi ragu

Olasz rizssaláta

Sárgadinnyés olasz előétel

www.streetkitchen.hu

Ha ügyesen előkészülünk, pont 10 perc ennek az ételnek az elkészítése.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
100 g
mascarpone
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
20 g
parmezán
A tálaláshoz
10 g
parmezán
1 ek
olívaolaj
20 g
fenyőmag
200 g
linguine
só, bors
300 g
zöldbab
200 g
újburgonya
4 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
100 g
zöld pesztó

Így készül a zöldbabos linguine.

A zöldbabos linguine-hez a tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben elkezdjük kifőzni. A zöldbabot elfelezzük, és amikor a víz újra forr, a tészta pedig már meglágyult, beledobjuk a vízbe. Egy perc után mehet bele a felkockázott újkrumpli is. 

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és elkezdjük benne megpirítani a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a pesztót, és fél perc pirítás után a mascarponét is, majd sózzuk, borsozzuk. 

Amikor a tészta főzési ideje lejárt, leszűrjük a fazék tartalmát, de a főzővízből megtartunk egy keveset. A babos-krumplis tésztát hozzákeverjük a pesztós alaphoz, majd belekeverjük a felaprított zöldfűszereket. 

Öntünk hozzá annyi tésztafőzővizet, hogy krémes végeredményt kapjunk, és reszelünk bele egy kis parmezánt. Tányérba szedjük a tésztát, reszelünk rá parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, és fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

zoldbabos-linguine
Zöldbabos linguine (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 10 perc 

Odavagy az olasz konyháért? A zöldbabos linguine mellett próbáld ki ezeket az ételeket is!

Nápolyi ragu

Olasz rizssaláta

Sárgadinnyés olasz előétel

Ha tetszett a Zöldbabos linguine receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept