Hozzávalók
- 250 g előgőzölt barna rizs
- 1 csokor újhagyma
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor retek
- 4 - 5 db szardella
- 100 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 1 tk szárított oregánó
- 20 g parmezán
- 1 konzerv tonhal
Olasz rizssaláta
Hozzávalók
- 250 g előgőzölt barna rizs
- 1 csokor újhagyma
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor retek
- 4 - 5 db szardella
- 100 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 1 tk szárított oregánó
- 20 g parmezán
- 1 konzerv tonhal
A barna rizst bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Az újhagymát, a csicseriborsót, a petrezselymet és a retket apróra vágjuk.
Egy nagy tálban elkeverjük a szardellát az olívaolajjal, a citromlével, sóval, borssal, oregánóval, reszelt parmezánnal, és ebbe forgatjuk bele a felaprított zöldségeket, a rizst és a tonhalat.
Ha tetszett a olasz rizssaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!