Instant

Virslis-sajtoslevelesstanglik

Virslis-sajtos leveles stanglik

Hozzávalók
2 csomag
leveles tészta
8 db
műbeles sertésvirsli
2 ek
tejföl
só, bors
1 db
tojás
30 g
füstölt sajt
30 g
trappista

Elkészítés

A stanglikhoz a leveles tészta lapjait széthajtjuk, majd 4-4 egyenlő téglalapra vágjuk őket hosszában. A lehámozott virsliket a téglalapok közepére tesszük, és egy fogvájóval pár helyen megszurkáljuk.

A virslik körül 1-2 centinként bevagdossuk a tésztalapokat úgy, hogy a virsli alatt nem vágjuk át a tésztát. Az így kapott tésztacsíkokat egyszer jobbról, egyszer balról ráhajtogatjuk a virslire. A körbefont tészta tetejét pedig lekenjük a tejföllel, sóval és borssal elkevert tojással, majd megszórjuk a tetejét a kétféle reszelt sajttal. 

175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-35 percre – lehetőleg a sütő alsóbb felébe, hogy a sajt a tetején ne égjen meg, amíg a tészta át nem sül.

Habár megszokott finomság és frissen az igazi, azért várjunk 15-20 percet, miután kivettük a sütőből, nehogy baleset legyen a vége.

Virslis-sajtos leveles stanglik

Ezeket is nézd meg:

Olívás stangli

Gyors sajtos-magos stangli

www.streetkitchen.hu

Természetesen ennél a kajánál bárki kiélheti a művészi hajlamait, és akár gordiuszi csomókat is formázhat a virslik köré. Mi egyszerűen csak körbefontuk, és alaposan megszórtuk sajttal.

Hozzávalók

8 darabhoz
2 csomag
leveles tészta
8 db
műbeles sertésvirsli
2 ek
tejföl
só, bors
1 db
tojás
30 g
füstölt sajt
30 g
trappista

A stanglikhoz a leveles tészta lapjait széthajtjuk, majd 4-4 egyenlő téglalapra vágjuk őket hosszában. A lehámozott virsliket a téglalapok közepére tesszük, és egy fogvájóval pár helyen megszurkáljuk.

A virslik körül 1-2 centinként bevagdossuk a tésztalapokat úgy, hogy a virsli alatt nem vágjuk át a tésztát. Az így kapott tésztacsíkokat egyszer jobbról, egyszer balról ráhajtogatjuk a virslire. A körbefont tészta tetejét pedig lekenjük a tejföllel, sóval és borssal elkevert tojással, majd megszórjuk a tetejét a kétféle reszelt sajttal. 

175 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-35 percre – lehetőleg a sütő alsóbb felébe, hogy a sajt a tetején ne égjen meg, amíg a tészta át nem sül.

Habár megszokott finomság és frissen az igazi, azért várjunk 15-20 percet, miután kivettük a sütőből, nehogy baleset legyen a vége.

Virslis-sajtos leveles stanglik

Ezeket is nézd meg:

Olívás stangli

Gyors sajtos-magos stangli

Ha tetszett a Virslis-sajtos leveles stanglik receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept