Hirdetés
Instant

Olívás stangli

Hozzávalók

4
darabhoz
+
400 g liszt
100 g magozott fekete olajbogyó
200 ml meleg tej
1 tk barna cukor
2 tk szárított élesztő
1 db tojás
200 g puha vaj
1 púpozott tk só
50 ml olívaolaj
4 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olívás stangli

Ha szeretnétek egy nagyon jó kis szendvicsalapanyagot, amit amúgy magában is ehettek, mártogatóssal, süssetek ebből az olívás stangliból tripla adagot is. Tök jól fagyasztható, és sokkal jobb, mint a bolti.
Kipróbáltam, jóóó lett!
34
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+
400 g liszt
100 g magozott fekete olajbogyó
200 ml meleg tej
1 tk barna cukor
2 tk szárított élesztő
1 db tojás
200 g puha vaj
1 púpozott tk só
50 ml olívaolaj
4 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

Kimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval.

A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, és hagyjuk 5 percet állni. A lisztet egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és a tojást, és nagyjából összekeverjük. Ekkor jöhet bele a vaj és a só. Picit ezt is összekeverjük, majd belerakjuk az olajbogyót, és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és 1 órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten. 

Ezután kiolajozott deszkán kicsit átgyúrjuk, és lefedve hagyjuk a deszkán még 20 percet. 4 részre osztjuk, és kb. 25 cm hosszúságú rudakat formázunk, amiket kicsit megcsavarunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg kicsit aranybarna nem lesz.

Olívás stangli

Ha tetszett az Olívás stangli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások