Hirdetés

Bloody brain koktél

Hozzávalók

1
shothoz
+
30 ml őszibaracklikőr
20 ml ír krémlikőr
15 - 20 ml piros gyümölcsszirup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Bloody brain koktél

A zombikat mindenhol agyevő szörnyetegnek ábrázolják, pedig csak lelkes koktélrajongók, akik véres agyra szomjaznak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
shothoz
+
30 ml őszibaracklikőr
20 ml ír krémlikőr
15 - 20 ml piros gyümölcsszirup
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Néhány dolgot érdemes az elején lefektetni. Fontos, hogy az alul használt likőr átlátszó legyen, hogy látszódjon majd a varázslat. Fontos, hogy krémlikőr sűrű legyen, mert ha nagyon híg, nem marad meg a baracklikőr tetején, így mi a legismertebb márka használatát ajánlanánk. Továbbá fontos, hogy a gyümölcsszirup áttetsző és sűrű legyen. Ezt pl. mi magunk készítettük el.

A gyümölcssziruphoz bármilyen piros színű bogyós gyümölcs megfelel. 10-12 koktélhoz bőven elegendő, ha 80-100 g mirelit málnát felolvasztunk a mikróban, majd pürésítjük, és finom szövésű szűrőn átszűrjük. A gyümölcspürét felöntjük 80 ml vízzel, és 100 g cukrot teszünk bele, majd az egészet felforraljuk, és félretesszük lehűlni. Beválhat még, ha bolti piros bogyós szörpöt plusz 2-3 evőkanálnyi cukorral és egy evőkanálnyi ecettel összeforralunk.

A koktél elkészítéséhez először a baracklikőrt töltjük a pohárba. látványra úgy az igazi, ha ez körülbelül a pohár kétharmadát-háromnegyedét kitölti. Ezután pár csepp szirupot locsolunk bele, hogy „vértócsaként” összegyűljön az alján. Ezután egy kanálon keresztül csurgatva a likőr tetejére öntjük a krémlikőrt. Ez azért fontos mozzanat, mert ha csak a likőrbe zúdítanánk a krémlikőrt, nem képződne jól látható réteg belőle. A szirupot érdemes egy kiöntőcsőr segtségével, vagy valami más cseppentésre alkalmas eszközzel a krémlikőrréteg tetejére csöpögtetni. 12-16 csepp adja meg az agyimitáló hatást.

Nagyon látványos kis koktél, viszont érdemes hamar elfogyasztani, mert a krémlikőr a likőrrétegben összeáll és darabossá válhat.

Ha tetszett a Bloody brain receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?