Italok

Karácsonyipuncs

Karácsonyi puncs

Hozzávalók
700 ml
vörösáfonyalé
300 ml
feketeszederlé
500 ml
víz
5 ek
méz
5 ek
barna cukor
100 ml
rum
1 tk
kínai ötfűszer keverék
2 db
fahéjrúd
6 szem
szegfűszeg
0.25 db
szerecsendió
2 cm-es
friss gyömbér felszeletelve
1 db
narancs cikkekre vágva
1 db
lime leve
2 ek
szárított vörösáfonya
A díszítéshez
citrom
cukor

Elkészítés
A rum kivételével az összes hozzávalót össszeforraljuk, majd lassú tűzön max. 10 percig főzzük. Beleöntjük a rumot és elzárjuk, majd leszűrjük. A poharak peremét citromlével benedvesítjük és cukorba mártjuk, majd ebben kínáljuk a puncsot.

www.streetkitchen.hu

Legfőképp az angolszász kultúrában jellemző ez a gyümölcsös, legtöbbször rummal készült, fűszeres ital. :D Reméljük, hogy most télen beújítotok és néha lecserélitek a napi forralt bor adagotokat erre a puncsra.

Hozzávalók

4 személyre
700 ml
vörösáfonyalé
300 ml
feketeszederlé
500 ml
víz
5 ek
méz
5 ek
barna cukor
100 ml
rum
1 tk
kínai ötfűszer keverék
2 db
fahéjrúd
6 szem
szegfűszeg
0.25 db
szerecsendió
2 cm-es
friss gyömbér felszeletelve
1 db
narancs cikkekre vágva
1 db
lime leve
2 ek
szárított vörösáfonya
A díszítéshez
citrom
cukor
A rum kivételével az összes hozzávalót össszeforraljuk, majd lassú tűzön max. 10 percig főzzük. Beleöntjük a rumot és elzárjuk, majd leszűrjük. A poharak peremét citromlével benedvesítjük és cukorba mártjuk, majd ebben kínáljuk a puncsot.

Ha tetszett a Karácsonyi puncs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept