Hozzávalók
- 500 ml habtejszín
- 100 ml tej
- 400 ml amaretto
- 2 ek levendula
- 0.25 db tonkabab
- 1 rúd vanília
- 9 db tojássárgája
- 130 g porcukor
Levendulás-amarettós tojáslikőr
Hozzávalók
- 500 ml habtejszín
- 100 ml tej
- 400 ml amaretto
- 2 ek levendula
- 0.25 db tonkabab
- 1 rúd vanília
- 9 db tojássárgája
- 130 g porcukor
A habtejszínt, a tejet, az amarettót, a levendulát, a lereszelt tonkababot és a vaníliarudat összemelegítjük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd a tejes mixünket fokozatos keverés mellett rászűrjük. Vízgőz felett, egy maghőmérő segítségével folyamatosan kevergetve 85 fokig melegítjük. Hűtve fogyasztjuk.
Ha tetszett a levendulás-amarettós tojáslikőr receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!