Street food

Alegcsípősebbmexikóiburrito

A legcsípősebb mexikói burrito

Hozzávalók
1 fej
lila hagyma
2 ek
olívaolaj
1 db
piros kaliforniai paprika
2 szál
újhagyma
1 db
nagyon csípős chilipaprika
100 g
csirkemell
őrölt bors
2 tk
chilipor
200 g
konzerv paradicsomszószos chilis bab
1 db
lime leve
1 csokor
friss koriander
100 g
főtt rizs
2 db
nagyobb tortillalap
75 g
reszelt sárga cheddar

Elkészítés

Apróra vágjuk a lila hagymát, és egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük lepirítani az olívaolajon, hozzáadjuk a felaprított kaliforniai paprikát, sózzuk, jöhet bele a felkarikázott újhagyma és az apróra vágott chili. Mehet hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemell, borsozzuk, megszórjuk a chiliporral, beleöntjük a konzerv chilis babot, majd 3-4 percig tovább pirítjuk.

Ezután mehet hozzá a lime leve, a finomra aprított koriander, 5 perc alatt összerottyantjuk, és jöhet bele a főtt rizs is. Egy száraz serpenyőben felmelegítjük a torillalapot, majd egy-két nagyobb kanállal teszünk bele a töltelékből, megküldjük reszelt cheddar sajttal és szorosan feltekerjük. Szintén száraz serpenyőben átpirítjuk minden oldalát, majd félbevágva, egy kevés aprított korianderrel megszórva tálaljuk.

a-legcsiposebb-mexikoi-burrito
A legcsípősebb mexikói burrito (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több extra jó burritos recept:

Besütött tepsis burrito

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

„Ázsiai burrito"

www.streetkitchen.hu

Ha kedveled a csípős ételeket, és szereted a könnyen összedobható komfortkajákat ebédre vagy vacsorára, akkor ezt a burritót ki kell próbálnod. Tele színes zöldségekkel, friss korianderrel, chilivel és limelével. Mikor elkészül, mehet a tunkolás egy tejfölös mártogatósba, hogy igazán fullos legyen az élmény.

Hozzávalók

4 burritóhoz
1 fej
lila hagyma
2 ek
olívaolaj
1 db
piros kaliforniai paprika
2 szál
újhagyma
1 db
nagyon csípős chilipaprika
100 g
csirkemell
őrölt bors
2 tk
chilipor
200 g
konzerv paradicsomszószos chilis bab
1 db
lime leve
1 csokor
friss koriander
100 g
főtt rizs
2 db
nagyobb tortillalap
75 g
reszelt sárga cheddar

Apróra vágjuk a lila hagymát, és egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük lepirítani az olívaolajon, hozzáadjuk a felaprított kaliforniai paprikát, sózzuk, jöhet bele a felkarikázott újhagyma és az apróra vágott chili. Mehet hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemell, borsozzuk, megszórjuk a chiliporral, beleöntjük a konzerv chilis babot, majd 3-4 percig tovább pirítjuk.

Ezután mehet hozzá a lime leve, a finomra aprított koriander, 5 perc alatt összerottyantjuk, és jöhet bele a főtt rizs is. Egy száraz serpenyőben felmelegítjük a torillalapot, majd egy-két nagyobb kanállal teszünk bele a töltelékből, megküldjük reszelt cheddar sajttal és szorosan feltekerjük. Szintén száraz serpenyőben átpirítjuk minden oldalát, majd félbevágva, egy kevés aprított korianderrel megszórva tálaljuk.

a-legcsiposebb-mexikoi-burrito
A legcsípősebb mexikói burrito (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több extra jó burritos recept:

Besütött tepsis burrito

Reggeli burrito baconös tojásrántottával

„Ázsiai burrito"

Ha tetszett a legcsípősebb mexikói burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept