Hirdetés

„Ázsiai burrito"

Hozzávalók

4 - 5
burritóhoz
+

A pirított rizshez

250 g rizs
½ db chilipaprika
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 hüvelyknyi gyömbér
1 fej hagyma
1 kicsi lilahagyma (kisebb)
90 g pritamin paprika (vegyesen)
120 g cukkini
100 g káposzta
100 g répa
50 g póréhagyma
380 g csirkemell
100 g barna csiperkegomba
50 - 150 ml olaj
2 db tojás
1 csokor koriander

A szószhoz

170 ml szójaszósz
50 ml oyster szósz
50 ml szezámolaj

Az összeállításhoz

4 - 5 db tortillalap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

„Ázsiai burrito"

Az ázsiaiaknak van tavaszi tekercsük, nyári tekercsük, miért ne lehetne egy saját burritójuk? Ázsiai-mexikói fúziós kaja következik egyenesen ASIXICAN-ból… :D Egyébként ez a pirított rizs önmagában is nagyon király és megállja a helyét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
burritóhoz
+

A pirított rizshez

250 g rizs
½ db chilipaprika
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 hüvelyknyi gyömbér
1 fej hagyma
1 kicsi lilahagyma (kisebb)
90 g pritamin paprika (vegyesen)
120 g cukkini
100 g káposzta
100 g répa
50 g póréhagyma
380 g csirkemell
100 g barna csiperkegomba
50 - 150 ml olaj
2 db tojás
1 csokor koriander

A szószhoz

170 ml szójaszósz
50 ml oyster szósz
50 ml szezámolaj

Az összeállításhoz

4 - 5 db tortillalap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A rizst forrásban lévő vízben megfőzzük (de ne főjön szét), majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A chilit, a fokhagymát és a gyömbért apróra, az összes többi zöldséget vékony csíkokra vágjuk. A csirkét szintén felcsíkozzuk, a gombát felszeleteljük.

A szószhoz a szóját, az oystert és a szezámolajat összekeverjük. Egy nagy, füstölésig hevített serpenyőben, elegendő olajon lepirítjuk a csirkét az összes többi zöldséggel és a gombával. Ha szükséges, és a zöldség felvette az olajat, pótoljuk. Amikor már szép színük van, akkor egy kicsit félrehúzzuk a serpenyőt, beleütünk 2 tojást, és összekeverjük, mintha rántottát csinálnánk, majd szinte szárazra pirítjuk a tojásokat. Ekkor jöhet hozzá a rizs (ha szükséges, pótoljuk az olajat), és ezzel is pirítjuk egy keveset, majd ráöntjük a szószt, és addig pirítjuk, amíg teljesen fel nem itta a zöldséges-csirkés rizsünk. Megszórjuk a finomra aprított korianderrel, és hagyjuk hűlni, amíg a tortillákkal foglalkozunk.

Egy száraz, nagyon forró, tapadásmentes serpenyőben pár másodperc alatt megpirítjuk a tortillák mindkét oldalát, majd rakunk bele a pirított rizsből, és két oldalát behajtva szorosan feltekerjük.

Ha tetszett az ázsiai burrito receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások