Street food

Avendégekimádnifogják:padlizsándip

A vendégek imádni fogják: padlizsán dip

Hozzávalók
2 db
padlizsán
70 ml
tahini
6 gerezd
fokhagyma
2 db
citrom
0.5 tk
római kömény
1 tk
cayenne bors
50 ml
extra szűz olívaolaj
A tálaláshoz
pita/tortilla
friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

A padlizsánokat kissé megszurkálva sütőlemezre tesszük és 185 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ki nem repednek és teljesen megpuhul a belsejük, ez kb. 1 óra. Ha kész, kikaparjuk a padlizsán húsát a héjából és összekeverjük a többi hozzávalóval, közben folyamatosan kóstoljuk a tökéletes íz elérése érdekében. A fűszerezéstől nyugodtan el lehet térni, csak hogy a legjobb legyen a cucc! Friss petrezselymet szórunk a tetejére és pitával, tortillával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Tuti mártogatós a kelet ízeivel. Egyszerre vad és titokzatos, minden falat után újabbat kívánsz. Nem lehet betelni vele.

Hozzávalók

2 főre
2 db
padlizsán
70 ml
tahini
6 gerezd
fokhagyma
2 db
citrom
0.5 tk
római kömény
1 tk
cayenne bors
50 ml
extra szűz olívaolaj
A tálaláshoz
pita/tortilla
friss petrezselyem a díszítéshez

A padlizsánokat kissé megszurkálva sütőlemezre tesszük és 185 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ki nem repednek és teljesen megpuhul a belsejük, ez kb. 1 óra. Ha kész, kikaparjuk a padlizsán húsát a héjából és összekeverjük a többi hozzávalóval, közben folyamatosan kóstoljuk a tökéletes íz elérése érdekében. A fűszerezéstől nyugodtan el lehet térni, csak hogy a legjobb legyen a cucc! Friss petrezselymet szórunk a tetejére és pitával, tortillával tálaljuk.

Ha tetszett a vendégek imádni fogják: padlizsán dip receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése