Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 200 g bacon
- 1 tk chilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek szezámmag
- 1 ek olívaolaj
- só
- 1 ½ ek dijoni mustár
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 200 g bacon
- 1 tk chilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek szezámmag
- 1 ek olívaolaj
- só
- 1 ½ ek dijoni mustár
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben kb. 6 perc alatt előfőzzük, majd leszűrve azonnal hideg vízbe dobjuk. A bacont egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, egy másik sütőpapírral befedjük és egy másik tepsivel lesúlyozzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kész, aprítógépben lezúzzuk a bacont.
Közben elkészítjük a dresszinget. A mustárt elkeverjük a szezámmaggal, a zúzott fokhagymával, olívaolajjal, a baconmorzsával, chilipehellyel és kevés sóval, majd összeforgatjuk a leszűrt brokkolival. Az egészet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és visszatoljuk a sütőbe, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a sült brokkoli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!