A csirkés-cukkinis burrito első lépéseként a cukkinitempurával fogunk foglalkozni, amihez összekeverjük a lisztet a keményítővel, a sütőporral, a tojással és a vízzel, megsózzuk, és pottyanhatnak bele a jégkockák is.
A cukkinit csíkokra vágjuk, belemártjuk a tempuramasszába, és 180 fokos bő olajban 3-4 percig sütjük, aztán kipakoljuk egy papírtörlővel bélelt tányérba.
A tzatzikihez az uborkát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét. Belekeverjük a joghurtba, hozzáadjuk az aprított mentát, sózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét, és alaposan elkeverjük.
A nagyobb kockákra vágott paprikát egy forró serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk az olajon. A csirkemellet sózzuk, fűszerezzük, és a paprikás serpenyőben, egy kevés olajon oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk.
Jöhet is a burrito összeállítása: egy tortillát megkenünk pesztóval, reszelünk rá sajtot és ráteszünk még egy tortillát. Ennek a tetejére mehet a rizs, a cukkini és a tzatziki. Reszelünk rá egy kevés citromhéjat, majd mehet rá a felszeletelt csirkemell, a hummusz, a morzsolt feta és a kápiakockák. Feltekerjük, és egy száraz grillserpenyőben körbepirítjuk.

- Elkészítési idő: 35 perc