Hozzávalók
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek étolaj
- 2 tk curry fűszerkeverék
- 1 mk őrölt római kömény
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 300 g csirkemell
- 40 g bébispenót
- 0.25 db jégsaláta
- ½ db kápia paprika
- 4 db tortillalap
- 4 ek laktózmentes tejföl
- 140 g főtt rizs
- 2 ek mangóchutney
- 4 ek laktózmentes reszelt sajt
Hozzávalók
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek étolaj
- 2 tk curry fűszerkeverék
- 1 mk őrölt római kömény
- só, bors
- 2 ek sűrített paradicsom
- 300 g csirkemell
- 40 g bébispenót
- 0.25 db jégsaláta
- ½ db kápia paprika
- 4 db tortillalap
- 4 ek laktózmentes tejföl
- 140 g főtt rizs
- 2 ek mangóchutney
- 4 ek laktózmentes reszelt sajt
A currys-csirkés burrito első lépéseként a kétféle hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk az olajon, majd mehetnek rá a fűszerek és a paradicsomsűrítmény. Jöhet újabb pár perc pirítás, majd rádobjuk a kisebb kockákra vágott csirkemellet, ezt is átpirítjuk, majd mehet bele a bébispenót, és még 1-2 percig kevergetjük.
A jégsalátát és a paprikát csíkokra vágjuk, majd jöhet az összeállítás.
A tortillalapokat megkenjük 1-1 nagy ek tejföllel, erre jöhet 1-1 adag főtt rizs, jégsaláta, paprika, mangóchutney, reszelt sajt és a hús. Feltekerjük a lapokat, majd minden oldalukat átpirítjuk egy száraz, forró serpenyőben, és kész is!
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a currys-csirkés burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!