Vega
Hozzávalók
A sült csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 3 tk chilipor
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
A zöldséges raguhoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag quinoás-csicseriborsós zöldségkeverék (250 g)
- 90 ml paradicsomszósz
- só, bors
- 1 csokor koriander
A pico de gallóhoz
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 db jalapeno paprika
- 1 db lime leve
- 1 csokor friss koriander
- 10 ml olívaolaj
- só, bors
Az avokádós mártogatóshoz
- 2 db érett avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime leve
- 120 ml növényi tej
- só, bors
- 1 tk chilipor
Az összeállításhoz
- 4 db tortillalap (30 cm-es)
- 10 - 12 levél szívsaláta
- 6 - 8 ek vegaföl
Hozzávalók
A sült csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 3 tk chilipor
- só, bors
- 20 ml olívaolaj
A zöldséges raguhoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag quinoás-csicseriborsós zöldségkeverék (250 g)
- 90 ml paradicsomszósz
- só, bors
- 1 csokor koriander
A pico de gallóhoz
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 db jalapeno paprika
- 1 db lime leve
- 1 csokor friss koriander
- 10 ml olívaolaj
- só, bors
Az avokádós mártogatóshoz
- 2 db érett avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db lime leve
- 120 ml növényi tej
- só, bors
- 1 tk chilipor
Az összeállításhoz
- 4 db tortillalap (30 cm-es)
- 10 - 12 levél szívsaláta
- 6 - 8 ek vegaföl
A csicseriborsó elkészítése
A quinoás-csicseriborsós burritohoz egy tálba öntjük a leszűrt, átmosott csicseriborsót, mehet rá a fűszerpaprika, a fokhagyma-granulátum, a chilipor, só és bors, majd meglocsoljuk az olívaolajjal. Alaposan elkeverjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-14 perc alatt ropogósra sütjük, félidőnél pedig átkeverjük spatulával, hogy mindenhol megsüljenek a kis csicseriborsóink.
Pico de gallo
A pico de gallóhoz nagyon apróra összevágjuk a paradicsomot, a hagymát, a jalapeno paprikát, és egy tálba öntjük. Meglocsoljuk a lime levével, beletesszük a felaprított koriandert, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A töltelék
A töltelékhez egy serpenyőben 1 evőkanál olíva olajat hevítünk, lepirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd beleöntjük a quinoás-csicseriborsós zöldségkeveréket és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott korianderrel megszórjuk, majd összekeverjük, 3-4 perc alatt elkészítjük és félrerakjuk.
A mártogatós
Egy aprítógépbe dobjuk a megpucolt avokádókat és a tunkolóhoz szükséges összetevőket, majd krémesre turmixoljuk.
Összeállítás
Ezután jöhet az összeállítás: egy nagyobb torillalapba halmozunk a quinoás-csicseriborsós töltelékből, jöhet rá 2 evőkanál pico de gallo, megszórjuk a ropogós csicseriborsóval, megy bele 2-3 levél szívsaláta és egy kevés vegaföl, majd feltekerjük a torillalapot. Egy száraz, forró serpenyőben átpirítjuk minden oldalát, és már fogyasztható is, vagy ha elcsomagolnánk, akkor alufóliába bugyoláljuk, így már készen is áll az utazásra!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a quinoás-csicseriborsós burrito avokádós mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csicseriborsós receptet keresel?
Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta
Csicseriborsós zöldségfasírt grillen tahinis-joghurtos mártogatóssal
10 perces csicseriborsós pasta
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 13 g
Kalória: 139 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 4.22 g
Szénhidrát: 27.48 g
Zsír: 52.25 g
Kalória: 557.68 kcal