Hozzávalók
A csirkéhez
- 600 g csirkemell
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ tk fokhagymapor
- 0.25 tk füstölt paprika
- 0.25 tk tört bors
- 0.25 tk oregánó
- 1 - 2 l olaj a sütéshez
Az íróhoz
- ½ l tej (min. 2,8%)
- 1 ek ecet
- ½ db citrom leve
A fűszeres liszthez
- 300 g liszt
- 1 ek só
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk római kömény
- 2 tk hagymapor
- 2 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk tört bors
- ½ tk Cayenne-bors
- ½ tk oregánó
A salsához (2 nagyobb üveghez)
- 1 db sárga pritamin paprika
- 1 db zöld pritamin paprika
- 1 db piros pritamin paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 2-3 tk só
- 1 púpozott ek egész római kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- ½ ek őrölt koriandermag
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db lime
- 1 ek cukor
- 2 ek fehérborecet
- 1 kis csokor friss koriander
Az összeállításhoz
- 1 csomag közepes méretű tortilla (8-10 db)
- 1 fej lila káposzta (kisebb)
- 1 fej káposzta (kisebb)
- 1 csokor friss koriander
- 2 - 3 db lime
Hozzávalók
A csirkéhez
- 600 g csirkemell
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ tk fokhagymapor
- 0.25 tk füstölt paprika
- 0.25 tk tört bors
- 0.25 tk oregánó
- 1 - 2 l olaj a sütéshez
Az íróhoz
- ½ l tej (min. 2,8%)
- 1 ek ecet
- ½ db citrom leve
A fűszeres liszthez
- 300 g liszt
- 1 ek só
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk római kömény
- 2 tk hagymapor
- 2 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk tört bors
- ½ tk cayenne-bors
- ½ tk oregánó
A salsához (2 nagyobb üveghez)
- 1 db sárga pritamin paprika
- 1 db zöld pritamin paprika
- 1 db piros pritamin paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 2-3 tk só
- 1 púpozott ek egész római kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- ½ ek őrölt koriandermag
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db lime
- 1 ek cukor
- 2 ek fehérborecet
- 1 kis csokor friss koriander
Az összeállításhoz
- 1 csomag közepes méretű tortilla (8-10 db)
- 1 fej lila káposzta (kisebb)
- 1 fej káposzta (kisebb)
- 1 csokor friss koriander
- 2 - 3 db lime
A dupla kentucky taco készítésekor az íróhoz a tejet, az ecetet és a citromlevet összekeverjük. A csirkemellet kb. mutatóujjnyi vastag csíkokra vágjuk, befűszerezzük a hozzá való fűszerekkel, majd az íróba forgatjuk, és hűtőbe helyezzük min. 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát áll benne.
A fűszeres liszthez az alapanyagokat összekeverjük, majd adunk hozzá az íróból 2-4 evőkanállal, és egy villával összekeverjük. A csirkemellcsíkokat egyesével a fűszeres lisztbe tesszük, majd a markunkkal jól megszorongatjuk, és bő, forró olajban szép barnára sütjük.
A tortillalapok mindkét oldalát egy száraz, nagyon forró serpenyőben megpirítjuk. A lila és sima káposztát vékony csíkokra vágjuk.
A salsához a paprikákat és a paradicsomot 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre, amíg szinte teljesen feketék nem lesznek, majd egy dobozba tesszük, és 15 percre lefedjük őket, hogy felpuhuljon a héjuk és meg tudjuk hámozni. Ha ez kész, akkor a paprikák magját is eltávolítjuk, majd nagyobb, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk a paradicsomokat, a hagymát és a paprikákat is. Egy lábosban vagy magasabb falú serpenyőben az olajon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fűszereket, majd az összes többi hozzávalót is rápakoljuk. 5 perc alatt összerottyantjuk, beleaprítjuk a friss koriandert, kihűtjük.
A tortillalapba teszünk a káposztákból, a salsa szószból, 2-3 sült csirkemellet tépkedünk rá, megszórjuk korianderrel, facsarunk rá lime-ot, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a dupla Kentucky taco receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!