Hirdetés
Bespájzolva

Dupla Kentucky taco

Hozzávalók

4
+

A csirkéhez

600 g csirkemell
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
½ tk fokhagymapor
0.25 tk füstölt paprika
0.25 tk tört bors
0.25 tk oregánó
1 - 2 l olaj a sütéshez

Az íróhoz

½ l tej (min. 2,8%)
1 ek ecet
½ db citrom leve

A fűszeres liszthez

300 g liszt
1 ek só
2 tk őrölt koriander
2 tk római kömény
2 tk hagymapor
2 tk fokhagymapor
1 tk füstölt paprika
1 tk tört bors
½ tk Cayenne-bors
½ tk oregánó

A salsához (2 nagyobb üveghez)

1 db sárga pritamin paprika
1 db zöld pritamin paprika
1 db piros pritamin paprika
2 db paradicsom
1 fej hagyma
3 - 4 ek olívaolaj
2-3 tk só
1 púpozott ek egész római kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk szárított oregánó
½ ek őrölt koriandermag
2 konzerv darabolt paradicsom
1 db lime
1 ek cukor
2 ek fehérborecet
1 kis csokor friss koriander

Az összeállításhoz

1 csomag közepes méretű tortilla (8-10 db)
1 fej lila káposzta (kisebb)
1 fej káposzta (kisebb)
1 csokor friss koriander
2 - 3 db lime
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Dupla Kentucky taco

Ha nincs kedvetek házi salsa szószt csinálni, akkor nyugodtan vegyetek kész üvegeset. Azzal is tökéletes lesz ez a dupla méretű taco.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
+

A csirkéhez

600 g csirkemell
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
½ tk fokhagymapor
0.25 tk füstölt paprika
0.25 tk tört bors
0.25 tk oregánó
1 - 2 l olaj a sütéshez

Az íróhoz

½ l tej (min. 2,8%)
1 ek ecet
½ db citrom leve

A fűszeres liszthez

300 g liszt
1 ek só
2 tk őrölt koriander
2 tk római kömény
2 tk hagymapor
2 tk fokhagymapor
1 tk füstölt paprika
1 tk tört bors
½ tk Cayenne-bors
½ tk oregánó

A salsához (2 nagyobb üveghez)

1 db sárga pritamin paprika
1 db zöld pritamin paprika
1 db piros pritamin paprika
2 db paradicsom
1 fej hagyma
3 - 4 ek olívaolaj
2-3 tk só
1 púpozott ek egész római kömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk szárított oregánó
½ ek őrölt koriandermag
2 konzerv darabolt paradicsom
1 db lime
1 ek cukor
2 ek fehérborecet
1 kis csokor friss koriander

Az összeállításhoz

1 csomag közepes méretű tortilla (8-10 db)
1 fej lila káposzta (kisebb)
1 fej káposzta (kisebb)
1 csokor friss koriander
2 - 3 db lime
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A dupla kentucky taco készítésekor az íróhoz a tejet, az ecetet és a citromlevet összekeverjük. A csirkemellet kb. mutatóujjnyi vastag csíkokra vágjuk, befűszerezzük a hozzá való fűszerekkel, majd az íróba forgatjuk, és hűtőbe helyezzük min. 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát áll benne.

A fűszeres liszthez az alapanyagokat összekeverjük, majd adunk hozzá az íróból 2-4 evőkanállal, és egy villával összekeverjük. A csirkemellcsíkokat egyesével a fűszeres lisztbe tesszük, majd a markunkkal jól megszorongatjuk, és bő, forró olajban szép barnára sütjük.

Dupla Kentucky taco

A tortillalapok mindkét oldalát egy száraz, nagyon forró serpenyőben megpirítjuk. A lila és sima káposztát vékony csíkokra vágjuk. 

A salsához a paprikákat és a paradicsomot 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre, amíg szinte teljesen feketék nem lesznek, majd egy dobozba tesszük, és 15 percre lefedjük őket, hogy felpuhuljon a héjuk és meg tudjuk hámozni. Ha ez kész, akkor a paprikák magját is eltávolítjuk, majd nagyobb, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk a paradicsomokat, a hagymát és a paprikákat is. Egy lábosban vagy magasabb falú serpenyőben az olajon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fűszereket, majd az összes többi hozzávalót is rápakoljuk. 5 perc alatt összerottyantjuk, beleaprítjuk a friss koriandert, kihűtjük. 

A tortillalapba teszünk a káposztákból, a salsa szószból, 2-3 sült csirkemellet tépkedünk rá, megszórjuk korianderrel, facsarunk rá lime-ot, és fogyasztjuk.

Dupla Kentucky taco

Ha tetszett a dupla Kentucky taco receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások