Street food

Forraltborízűzselésszaloncukor

Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Hozzávalók
1 kg
alma megpucolva, felkockázva
500 ml
vörösbor
300 ml
narancslé
1 db
citrom leve és héja
2 db
narancs héja
3 rúd
fahéj
1 tk
szegfűszeg
2 szem
csillagánizs
2 cm-es
friss gyömbér lereszelve
0.5 db
szerecsendió lereszelve
500 g
cukor
A sűrítéshez
1 ek
cukor
3 púpozott ek
pektin (por)
150 ml
víz
A bevonáshoz
300 g
olvasztott étcsoki

Elkészítés

A zselés szaloncukor elkészítéséhez a sűrítőanyag kivételével az összes hozzávalót belerakjuk egy nagy lábasba. Felforraljuk, majd alacsony lángon az egészet addig főzzük, amíg az alma szinte teljesen szét nem fő. Ha megfőtt, az egészet átpasszírozzuk egy szitán, és visszaöntjük a lábasba. 

Felforraljuk, és amikor már rotyog, egy másik tálban kikeverjük a cukrot és a pektint a vízzel. Hozzáadunk kb. 1 merőkanálnyit az almás folyadékból, gyorsan elkeverjük, és beleborítjuk a lábasba. Nem kell megijedni, ha becsomósodik. Ha felrottyant az egész, elzárjuk, és egy botmixerrel leturmixoljuk. 

Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Egy kb. 20 x 25 cm nagyságú tepsit kibélelünk fóliával, picit kiolajozzuk, és beleöntjük a keveréket. Szintén egy kiolajozott fóliával letakarjuk, és hűtőben vagy fagyasztóban addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll. 

Ekkor szaloncukor nagyságú darabokra vágjuk, majd olvasztott csokiba forgatjuk, és egy rácsra tesszük. Az egészet berakjuk a hűtőbe kb. fél órára, hogy megdermedjen.

Tipp: ha gumicukrot szeretnétek belőle, akkor olvasztott csoki helyett forgassátok kristálycukorba!

Még több szaloncukor recept:

Gesztenyés szaloncukor

Mogyoróvajas kamuszaloncukor

Zselés szaloncukor házilag

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a forralt bor ízű gumicukrot? :D Csináljatok még így karácsony előtt jóval, hogy ne essen rosszul annyira az a hideg. :D

Hozzávalók

1
1 kg
alma megpucolva, felkockázva
500 ml
vörösbor
300 ml
narancslé
1 db
citrom leve és héja
2 db
narancs héja
3 rúd
fahéj
1 tk
szegfűszeg
2 szem
csillagánizs
2 cm-es
friss gyömbér lereszelve
0.5 db
szerecsendió lereszelve
500 g
cukor
A sűrítéshez
1 ek
cukor
3 púpozott ek
pektin (por)
150 ml
víz
A bevonáshoz
300 g
olvasztott étcsoki

A zselés szaloncukor elkészítéséhez a sűrítőanyag kivételével az összes hozzávalót belerakjuk egy nagy lábasba. Felforraljuk, majd alacsony lángon az egészet addig főzzük, amíg az alma szinte teljesen szét nem fő. Ha megfőtt, az egészet átpasszírozzuk egy szitán, és visszaöntjük a lábasba. 

Felforraljuk, és amikor már rotyog, egy másik tálban kikeverjük a cukrot és a pektint a vízzel. Hozzáadunk kb. 1 merőkanálnyit az almás folyadékból, gyorsan elkeverjük, és beleborítjuk a lábasba. Nem kell megijedni, ha becsomósodik. Ha felrottyant az egész, elzárjuk, és egy botmixerrel leturmixoljuk. 

Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Egy kb. 20 x 25 cm nagyságú tepsit kibélelünk fóliával, picit kiolajozzuk, és beleöntjük a keveréket. Szintén egy kiolajozott fóliával letakarjuk, és hűtőben vagy fagyasztóban addig hűtjük, amíg az egész össze nem áll. 

Ekkor szaloncukor nagyságú darabokra vágjuk, majd olvasztott csokiba forgatjuk, és egy rácsra tesszük. Az egészet berakjuk a hűtőbe kb. fél órára, hogy megdermedjen.

Tipp: ha gumicukrot szeretnétek belőle, akkor olvasztott csoki helyett forgassátok kristálycukorba!

Még több szaloncukor recept:

Gesztenyés szaloncukor

Mogyoróvajas kamuszaloncukor

Zselés szaloncukor házilag

Ha tetszett a Forralt bor ízű zselés szaloncukor receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept