Hirdetés
Green Kitchen

Mogyoróvajas kamuszaloncukor

Hozzávalók

20
darabhoz
+
250 g mogyoróvaj
120 g vaj
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mogyoróvajas kamuszaloncukor

Hívhatnánk karamellnek vagy éppen szaloncukornak, de igazából egyik sem igaz erre az édességre. Nagyon mogyorós, nagyon finom és kis papírba csomagolva akár ajándéknak is szuper. Ez egy kicsit krémesebb, puha verzió, ezért hűtőben érdemes tárolni a megfelelő állag megőrzése végett.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+
250 g mogyoróvaj
120 g vaj
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mogyoróvajat egy kis lábasban felmelegítjük, elkeverjük benne a vajat, porcukrot és vaníliás cukrot. Homogénre keverjük és egy fóliával vagy sütőpapírral bélelt, téglalap alakú formába simítjuk (kb. 16×12 cm-es).

Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg megszilárdul, vagy bedobjuk 1 órára a mélyhűtőbe. Mikor már szilárd, lehúzzuk róla a papírt és tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Papírba csomagoljuk, vagy kipakoljuk egy kistányérra. Hűtőben tároljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások