Hirdetés

Mexikói pulled pork taco

Hozzávalók

1
adag
+

A tépett disznóhoz

1 ek füstölt paprika
1 ek tört bors
1 tk fűszerkömény
1 ek fokhagymapor
½ ek vöröshagymapor
1 ek koriandermag
1 ek barna cukor (magas melasztartalmú)
1 tk Cayenne-bors
1 ek egész római kömény
1 ek édesköménymag
2 ek Maldon só
1 - 2 ek mustár
800 g sertéstarja

A savanyított lila hagymához

2 fej lila hagyma
1 ek koriandermag
1 ek egész római kömény
2 ek só
4 ek cukor
1 gerezd fokhagyma
500 ml víz
10 ek fehérborecet

A chipotle majonézhez

300 ml majonéz
3 - 4 db chipotle paprika (1 chipotle in adobo konzervből)
- ½ tk füstölt fűszerpaprika

A kukoricatortillához

3 bögre hari masa kukoricaliszt
2 bögre meleg víz
2 csipet só

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander
1 - 2 db lime
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mexikói pulled pork taco

Kóstoltátok már, hogy milyen egy igazi házi készítésű, autentikus mexikói kukoricatortilla? Össze nem hasonlítható a búzalisztből készült verzióval. Próbáljátok ki ezt a receptet, és döntsétek el, nektek melyik a favorit, én biztos, hogy a kukoricás verziót preferálom. A recept csak hari masa liszttel működik, sima kukoricaliszt nem megfelelő.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+

A tépett disznóhoz

1 ek füstölt paprika
1 ek tört bors
1 tk fűszerkömény
1 ek fokhagymapor
½ ek vöröshagymapor
1 ek koriandermag
1 ek barna cukor (magas melasztartalmú)
1 tk Cayenne-bors
1 ek egész római kömény
1 ek édesköménymag
2 ek Maldon só
1 - 2 ek mustár
800 g sertéstarja

A savanyított lila hagymához

2 fej lila hagyma
1 ek koriandermag
1 ek egész római kömény
2 ek só
4 ek cukor
1 gerezd fokhagyma
500 ml víz
10 ek fehérborecet

A chipotle majonézhez

300 ml majonéz
3 - 4 db chipotle paprika (1 chipotle in adobo konzervből)
- ½ tk füstölt fűszerpaprika

A kukoricatortillához

3 bögre hari masa kukoricaliszt
2 bögre meleg víz
2 csipet só

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander
1 - 2 db lime
Bevásárlólistához adom

A tépett disznóhoz a fűszereket egy aprítógépben összedolgozzuk, majd megkenjük a húst a mustárral, és teljesen elfedjük a fűszermixünkkel. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 5 órán át sütjük, amíg annyira megpuhult, hogy egy villával szét tudjuk tépkedni. 

A savanyított lila hagymához a hagymákat felkarikázzuk, majd a fűszereket, a sót, a cukrot, a fokhagymát és a folyékony alapanyagokat összeforraljuk, még forrón rászűrjük a felkarikázott hagymára, és állni hagyjuk benne. A hagymák színe egy idő után gyönyörű neonlila lesz. 

A chipotle majonézhez minden alapanyagot összeturmixolunk.

A tortillához az alapanyagokat összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni kb. 15-30 percet. Golflabda méretű gombócokat csinálunk a tésztából, és egy tortillanyomó segítségével 1-2 mm vastagságúra lapítjuk. Egy tapadásmentes, mindvégig száraz serpenyőben, nagy lángon mindkét oldalát kb. 3-5 perc alatt megpirítjuk.

Tálaláskor a tortillába szedünk egy kevés tépett húst, megcsorgatjuk a majonézzel, teszünk rá a savanyított hagymából, tépünk egy kis koriandert a tetejére, és facsarunk rá a lime-ból.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások