Hozzávalók
A tépett disznóhoz
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ek tört bors
- 1 tk fűszerkömény
- 1 ek fokhagymapor
- ½ ek vöröshagymapor
- 1 ek koriandermag
- 1 ek barna cukor (magas melasztartalmú)
- 1 tk Cayenne-bors
- 1 ek egész római kömény
- 1 ek édesköménymag
- 2 ek Maldon só
- 1 - 2 ek mustár
- 800 g sertéstarja
A savanyított lila hagymához
- 2 fej lila hagyma
- 1 ek koriandermag
- 1 ek egész római kömény
- 2 ek só
- 4 ek cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 ml víz
- 10 ek fehérborecet
A chipotle majonézhez
- 300 ml majonéz
- 3 - 4 db chipotle paprika (1 chipotle in adobo konzervből)
- - ½ tk füstölt fűszerpaprika
A kukoricatortillához
- 3 bögre hari masa kukoricaliszt
- 2 bögre meleg víz
- 2 csipet só
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 2 db lime
Hozzávalók
A tépett disznóhoz
- 1 ek füstölt paprika
- 1 ek tört bors
- 1 tk fűszerkömény
- 1 ek fokhagymapor
- ½ ek vöröshagymapor
- 1 ek koriandermag
- 1 ek barna cukor (magas melasztartalmú)
- 1 tk Cayenne-bors
- 1 ek egész római kömény
- 1 ek édesköménymag
- 2 ek Maldon só
- 1 - 2 ek mustár
- 800 g sertéstarja
A savanyított lila hagymához
- 2 fej lila hagyma
- 1 ek koriandermag
- 1 ek egész római kömény
- 2 ek só
- 4 ek cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 ml víz
- 10 ek fehérborecet
A chipotle majonézhez
- 300 ml majonéz
- 3 - 4 db chipotle paprika (1 chipotle in adobo konzervből)
- - ½ tk füstölt fűszerpaprika
A kukoricatortillához
- 3 bögre hari masa kukoricaliszt
- 2 bögre meleg víz
- 2 csipet só
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 2 db lime
A tépett disznóhoz a fűszereket egy aprítógépben összedolgozzuk, majd megkenjük a húst a mustárral, és teljesen elfedjük a fűszermixünkkel. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 5 órán át sütjük, amíg annyira megpuhult, hogy egy villával szét tudjuk tépkedni.
A savanyított lila hagymához a hagymákat felkarikázzuk, majd a fűszereket, a sót, a cukrot, a fokhagymát és a folyékony alapanyagokat összeforraljuk, még forrón rászűrjük a felkarikázott hagymára, és állni hagyjuk benne. A hagymák színe egy idő után gyönyörű neonlila lesz.
A chipotle majonézhez minden alapanyagot összeturmixolunk.
A tortillához az alapanyagokat összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni kb. 15-30 percet. Golflabda méretű gombócokat csinálunk a tésztából, és egy tortillanyomó segítségével 1-2 mm vastagságúra lapítjuk. Egy tapadásmentes, mindvégig száraz serpenyőben, nagy lángon mindkét oldalát kb. 3-5 perc alatt megpirítjuk.
Tálaláskor a tortillába szedünk egy kevés tépett húst, megcsorgatjuk a majonézzel, teszünk rá a savanyított hagymából, tépünk egy kis koriandert a tetejére, és facsarunk rá a lime-ból.