Hozzávalók
- 2 ek pisztácia
- 4 - 5 db olívaolajban eltett szárított paradicsom
- 2 ek olívabogyó (mag nélküli)
- 1 ek kapribogyó
- 1 csipet oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 ek vörös pesztó
- 4 ek reszelt parmezán
- 2 tk só
- 80 g pattogtatni való kukorica (kb. 4 ek)
- 3 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 2 ek pisztácia
- 4 - 5 db olívaolajban eltett szárított paradicsom
- 2 ek olívabogyó (mag nélküli)
- 1 ek kapribogyó
- 1 csipet oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 ek vörös pesztó
- 4 ek reszelt parmezán
- 2 tk só
- 80 g pattogtatni való kukorica (kb. 4 ek)
- 3 ek olívaolaj
A popcorn Siciliani elkészítéséhez a pisztáciát egy késes aprítóban darabosra zúzzuk. A szárított paradicsomot először késsel kisebb darabokra vágjuk, hogy az aprító biztosan megbirkózzon vele, majd a pisztáciához szórjuk. Mehet utána az olíva- és a kapribogyó, majd alaposan összezúzzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a pesztót, a reszelt parmezánt, és sózzuk, majd félretesszük.
A pattogtatáshoz fedővel használható, 3-4 literes edényt használjunk. Jól felforrósítjuk, majd beledobjuk a kukoricát, és belelocsoljuk az olajat. Az edényt mozgatva átmelegítjük a kukoricaszemeket, majd amikor elkezd pattogni, fedővel lefedve folyamatosan rázogatva kipattogtatjuk az összeset. Vissza is vehetünk az hőfokból, hogy ne égjen meg, majd félrehúzva hozzáadagoljuk a krémes szicíliai ízesítőt.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Ha tetszett a popcorn Siciliani receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!