A ramen burger első lépéseként a „hamburgerbucinak” állunk neki. Ehhez megfőzzük a tésztát, leszűrjük, aztán ha picit kihűlt, belekeverünk két tojást.
@streetkitchenhu Ramen burger 🍔💥 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #ramen #burger ♬ Uncovered Ramen - DJ BAI
Egy forró, tapadásmentes serpenyőbe dobunk egy tálalógyűrűt, abba egy kevés olajat öntünk, beletesszük a tészta negyedét, és közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Ha nincs otthon tálalógyűrű, akkor csak simán kör formára egyengetve süssétek meg a tésztát.)
A húst összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, a szójaszósszal és a szezámolajjal. A húsból két burgerpogácsát formázzuk, aztán megkínáljuk egy kevés sóval őket, és közepes lángon, serpenyőben megsütjük egy kevés olajon.
A recept és a szakmai teljesítményetek kicsúcsosodása következik: a szószhoz összekeverjük a ketchupot, a srirachát és a szójaszószt, aztán félretesszük a burgerek összeállításáig.
A tojásokkal fejezzük be, amihez egy serpenyőben, közepes lángon, kevés olajon tükörtojást sütünk. Jöhet az összeállítás: a ramenbucik alját és tetejét megkenjük a mártással, az alsóra mehet a hús, arra a tojás, és végül a fedőbucival zárjuk a sort.

- Elkészítési idő: 30 perc