Hozzávalók
A húspogácsához
- 250 g véres hurka
- 1 db tojás
- 30 g zsemlemorzsa
- só, bors
Az összeállításhoz
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db csemegeuborka
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 ek mustár
- 2 levél fejes saláta
- 60 g csalamádé
- 1 ek ketchup
Hozzávalók
A húspogácsához
- 250 g véres hurka
- 1 db tojás
- 30 g zsemlemorzsa
- só, bors
Az összeállításhoz
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db csemegeuborka
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 ek mustár
- 2 levél fejes saláta
- 60 g csalamádé
- 1 ek ketchup
A véreshurka burgerhez először a véres hurka töltelékét kihámozzuk a bélből, egy tálban összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával, sózzuk és borsozzuk, majd hamburgerpogácsákat formázunk belőle. A megformázott véres hurkát egy közepesen forró serpenyőben, kevés olajon, oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre.
Közben a paradicsomot és a lila hagymát felkarikázzuk, a csemegeuborkát pedig vékonyan felszeleteljük.
Amikor a hús megsült, kivesszük a serpenyőből, a hamburgerzsemlét félbevágjuk és a serpenyőben visszamaradt zsírban kicsit megpirítjuk a vágott felületét.
Jöhet az összeállítás: a zsemle alját megkenjük mustárral, erre jöhet a husi, majd a ketchup. Megpakoljuk a feldarabolt zöldségekkel, a csalamádéval és a salátalevelekkel, és jöhet rá a zsemle teteje.
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!