Hozzávalók
- 2 szelet bacon
- 1 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 1 tk almaecet
- ½ tk fahéj
- 350 g darált marhahús
- só, bors
- 2 szelet cheddar sajt
- 2 db mázas fánk
Hozzávalók
- 2 szelet bacon
- 1 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 1 tk almaecet
- ½ tk fahéj
- 350 g darált marhahús
- só, bors
- 2 szelet cheddar sajt
- 2 db mázas fánk
A Luther burger első lépéseként a baconszeleteket kettévágjuk, majd egy hideg serpenyőbe tesszük, közepes lángon ropogósra sütjük, és ha kész, konyhai papírtörlőn leitatjuk őket.
A hambiszószhoz összekeverjük a majonézt, a mustárt és az almaecetet, majd végül a fahéjat is hozzáadjuk.
A darált húsból 2 db húspogácsát formázunk, ügyelve arra, hogy szélesebbek legyenek a fánkoknál, hiszen össze fognak menni a sütés alatt. Abban a serpenyőben, amiben a bacont sütöttük, a bacon zsírján oldalanként 2-3 percig sütjük a húspogácsákat, eközben sózzuk és borsozzuk. A végén a tetejükre helyezzük a cheddarszeleteket és rájuk olvasztjuk.
Utolsó lépésként félbevágjuk a fánkokat és egy száraz, forró serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a feleket.
Végül megkenjük a fánkok alját a házi szósszal, rájuk helyezzük a húst és a bacont, majd megkoronázzuk a burgereket a fánkok tetejével.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a Luther burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!