Hirdetés

Töltött kapros kígyóuborka

Hozzávalók

2
főre
+
2 db kígyóuborka
vaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g barna csiperke
200 g darált marhahús
1 ek liszt
200 ml tej
só, bors
szerecsendió
2 csokor kapor
Hirdetés

Töltött kapros kígyóuborka

Amire soha nem gondoltál, amit talán még most sem hiszel el, eljött: az egyetlen, a csodálatos kígyóuborka töltve! Hihetetlenül finom, és ami a legmeglepőbb: nincs is uborka íze! Na de akkor mire hasonlít vajon?
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db kígyóuborka
vaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g barna csiperke
200 g darált marhahús
1 ek liszt
200 ml tej
só, bors
szerecsendió
2 csokor kapor

Az uborkákat meghámozzuk és nagyjából 6-8 centis egyenlő darabokra vágjuk. A közepét mindegyiknek almacsumázóval kivájjuk. Kevés vajon apróra vágott hagymát pirítunk, majd mehet bele a darált hús, az apró kockára vágott gomba és a zúzott fokhagyma is. Sózzuk és borsozzuk és kb. 10 perc pirítás után kész is vagyunk. A tölteléket óvatosan beletöltjük az uborkák közepébe és egy edénybe állítva őket annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, sózzuk a vizet és 1 csokor kaprot is dobunk bele.

Nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk a töltött uborkákat nagyjából fél órán át. Közben elkészítjük a besamelt: 30 g vajban folyamatosan kevergetve világosra pirítjuk a lisztet, majd ha kész, félretesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Amint ez megvan, a tejet felforraljuk, sózzuk és borsozzuk, bőven teszünk bele kaprot és szerecsendiót reszelünk bele. A forró tejet ráöntjük a hideg rántásra és habverővel folyamatosan keverjük, majd a gázra téve visszaforraljuk az egészet. Az uborkákat a főzőlevéből kiszedve egy tűzálló tálba állítjuk és leöntjük egy nagy adag besamellel. Mehet a sütőbe 170 fokra kb. 20 percre vagy addig amíg az egész cucc aranybarnára barnul.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások