Ehető ajándékok

Aszaltszilvás-mákosbonbon

Aszaltszilvás-mákos bonbon

Hozzávalók
100 g
háztartási keksz
100 g
aszalt szilva
15 g
porcukor
1 db
narancs
30 g
puha vaj
50 g
darált mák
200 g
fehér csoki
1 ek
olaj
1 tk
egész mák

Elkészítés

Az aszaltszilvás-mákos bonbonhoz a kekszet egy konyhai aprítógépben összezúzzuk, egy keverőtálba tesszük, majd az aszalt szilvát is krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancs reszelt héját és a felének a levét, a puha vajat, a darált mákot és az egészet összedolgozzuk. Kis, kb. dióméretű gombócokat formázunk a masszából.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal, majd belemártjuk a bonbonokat. Lecsepegtetjük, és egy zsírpapírra tesszük a kész bonbonokat, végül a tetejüket megszórjuk egész mákkal.

Hagyjuk, hogy megdermedjenek, és már csomagolhatjuk is be, hogy örömet szerezzünk ezzel az ehető ajándékkal a szeretteinknek vagy akár saját magunknak. ;)  

  • Elkészítési idő: 15 perc
aszalt-szilvas-makos-bonbon
Aszaltszilvás-mákos bonbon

Ezek az ehető ajándékok is érdekelhetnek:

Narancsos gesztenyebonbon

Cukormentes mogyoróvajas csokibonbon

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Mivel Ti kedvelitek a gyors és egyszerű, mégis finom receptjeinket, mi meg kedvelünk benneteket, így karácsony közeledtével egy villámgyors ehető ajándékot mutatok nektek. Érdemes dupla adagot készíteni, hiszen egészen biztos, ha megkóstolod, elgondolkozol rajta, hogy továbbadd-e.

Hozzávalók

15 darabhoz
100 g
háztartási keksz
100 g
aszalt szilva
15 g
porcukor
1 db
narancs
30 g
puha vaj
50 g
darált mák
200 g
fehér csoki
1 ek
olaj
1 tk
egész mák

Az aszaltszilvás-mákos bonbonhoz a kekszet egy konyhai aprítógépben összezúzzuk, egy keverőtálba tesszük, majd az aszalt szilvát is krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancs reszelt héját és a felének a levét, a puha vajat, a darált mákot és az egészet összedolgozzuk. Kis, kb. dióméretű gombócokat formázunk a masszából.

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az olajjal, majd belemártjuk a bonbonokat. Lecsepegtetjük, és egy zsírpapírra tesszük a kész bonbonokat, végül a tetejüket megszórjuk egész mákkal.

Hagyjuk, hogy megdermedjenek, és már csomagolhatjuk is be, hogy örömet szerezzünk ezzel az ehető ajándékkal a szeretteinknek vagy akár saját magunknak. ;)  

  • Elkészítési idő: 15 perc
aszalt-szilvas-makos-bonbon
Aszaltszilvás-mákos bonbon

Ezek az ehető ajándékok is érdekelhetnek:

Narancsos gesztenyebonbon

Cukormentes mogyoróvajas csokibonbon

Ha tetszett az Aszaltszilvás-mákos bonbon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept