Ehető ajándékok

Karácsonyfabrownie

Karácsonyfa brownie

Hozzávalók
A brownie-hoz
300 g
étcsoki
200 g
barna nád kristálycukor
5 db
tojás
100 g
finomliszt
30 g
holland kakaópor
1 mk
sütőpor
A cukormázhoz
1 db
tojásfehérje
220 g
porcukor
0.5 db
citrom leve
pár csepp vagy késhegynyi zöld ételfesték
színes szórócukorkák
200 g
vaj

Elkészítés

A brownie-hoz vízgőz fölött egy nagy tálban összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Mikor homogén, belekeverjük a tojásokat, majd a többi hozzávalót is. Egy 20 x 30 cm-es, alulról sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd hagyjuk hűtőhidegre hűlni. Ekkor kivesszük a tepsiből, egyenesre vágjuk a széleit, majd hosszában félbevágjuk, ezután pedig mindkét brownie-részből átlósan háromszögeket vágunk.

A mázhoz a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor kifehéredett, belerakjuk a porcukrot és sima, sűrű mázzá keverjük. Citromlével ízesítjük, amitől fényesebb lesz, illetve a zöld szín eléréséhez pár csepp gélállagú vagy 2-3 késhegynyi porállagú ételfestéket keverünk a mázba. Habzsákba töltjük a cukormázat, kidíszítjük vele a háromszögeket, és megszórjuk őket szórócukorral.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Sütési idő: 20 perc

Karácsonyfa brownie
Karácsonyfa brownie (Fotó: Street Kitchen)

Még több karácsonyi finomság:

Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva
Fehércsokis-málnás panna cotta sós pirított mandulával
Pezsgőkrémes-vörösáfonyás pite

www.streetkitchen.hu

Szerintem ez az a süti, amit saját kézzel készített ajándékként, szépen becsomagolva el is vihetünk akár a céges, akár a barátokkal tartott karácsonyi buliba, hiszen az ehető ajándékoknak mindenki örül!

Hozzávalók

14 - 16 db fenyőfához
A brownie-hoz
300 g
étcsoki
200 g
barna nád kristálycukor
5 db
tojás
100 g
finomliszt
30 g
holland kakaópor
1 mk
sütőpor
A cukormázhoz
1 db
tojásfehérje
220 g
porcukor
0.5 db
citrom leve
pár csepp vagy késhegynyi zöld ételfesték
színes szórócukorkák
200 g
vaj

A brownie-hoz vízgőz fölött egy nagy tálban összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Mikor homogén, belekeverjük a tojásokat, majd a többi hozzávalót is. Egy 20 x 30 cm-es, alulról sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd hagyjuk hűtőhidegre hűlni. Ekkor kivesszük a tepsiből, egyenesre vágjuk a széleit, majd hosszában félbevágjuk, ezután pedig mindkét brownie-részből átlósan háromszögeket vágunk.

A mázhoz a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor kifehéredett, belerakjuk a porcukrot és sima, sűrű mázzá keverjük. Citromlével ízesítjük, amitől fényesebb lesz, illetve a zöld szín eléréséhez pár csepp gélállagú vagy 2-3 késhegynyi porállagú ételfestéket keverünk a mázba. Habzsákba töltjük a cukormázat, kidíszítjük vele a háromszögeket, és megszórjuk őket szórócukorral.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Sütési idő: 20 perc

Karácsonyfa brownie
Karácsonyfa brownie (Fotó: Street Kitchen)

Még több karácsonyi finomság:

Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva
Fehércsokis-málnás panna cotta sós pirított mandulával
Pezsgőkrémes-vörösáfonyás pite

Ha tetszett a Karácsonyfa brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept