Hozzávalók
A tésztához
- 225 g lágy vaj
- 280 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 100 ml rum
- 120 g tejföl
- 50 g kandírozott narancskocka
- 1 csipet só
- 285 g liszt
- 80 g holland kakaópor
- 12 g sütőpor
A cukormázhoz
- 4 ek porcukor
- kb. 0,25 db citrom leve
- 1 ek kandírozott narancskocka
Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva
Hozzávalók
A tésztához
- 225 g lágy vaj
- 280 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 100 ml rum
- 120 g tejföl
- 50 g kandírozott narancskocka
- 1 csipet só
- 285 g liszt
- 80 g holland kakaópor
- 12 g sütőpor
A cukormázhoz
- 4 ek porcukor
- kb. 0,25 db citrom leve
- 1 ek kandírozott narancskocka
A rumos kuglófhoz a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd mehetnek bele a tojások, végül minden más hozzávaló, és jöhet egy alapos keverés. Kivajazott vagy kiolajozott, és enyhén kilisztezett kuglófformába öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 50 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük – ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcikára, akkor elkészült a kuglóf. Kivesszük a sütőből, ha langyosra hűlt, egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy kis tálban a porcukorhoz annyi citromlevet facsarunk, hogy egy alapos keverés után sűrű cukormázat kapjunk. Ezzel bevonjuk a süti tetejét, megszórjuk a narancskockákkal, és már szeletelhetjük is.
Elkészítési idő: 80-85 perc + hűtés
Ha tetszett a rumos kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!