Hozzávalók
A macaronhoz
- 125 g porcukor
- 70 g mandulaliszt
- 20 g mákliszt / darált mák
- 2 db tojásfehérje (65-70 g)
- 50 g cukor
A töltelékhez
- 100 g ribizlilekvár
- 3 ek darált mák
Hozzávalók
A macaronhoz
- 125 g porcukor
- 70 g mandulaliszt
- 20 g mákliszt / darált mák
- 2 db tojásfehérje (65-70 g)
- 50 g cukor
A töltelékhez
- 100 g ribizlilekvár
- 3 ek darált mák
A mákos macaron elkészítéséhez aprítóban finomra őröljük a porcukrot, a mandulalisztet és a máklisztet. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd fehéredéskor beletesszük a cukrot, és kemény habbá verjük. Először a hab felével dolgozzuk össze a mandulalisztes keveréket, majd a maradékkal, de csak óvatosan, mert ha túlkeverjük, nagyon felhígul a massza. Habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk belőle.
40 percig hagyjuk őket száradni, ez kell ahhoz, hogy a macaronoknak sütéskor talpuk képződjön. 150 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a korongokat. Kihűlés után leszedjük őket a papírról, hogy eléggé ki tudjanak száradni.
A ribizlilekvárt kicsit megdolgozzuk, hogy kenhető állagú legyen, majd belekeverjük a darált mákot. Két-két korongot összetapasztunk a mákos ribizlilekvárral, majd hagyjuk, hogy kicsit száradjanak, amihez érdemes a macaronokat a hűtőbe tenni.
- Előkészítési idő: 60 perc
- Sütési idő: 12-14 perc
- Hűtés: min. 40 perc
- Összesen: kb. 114 perc
Ha tetszett a mákos macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!