Hirdetés
Green Kitchen

Hozzávalók

25
darabhoz
+

A töltelékhez

300 g dió (darált)
2 ek mazsola
2 ek kandírozott narancshéj
1 db citrom reszelt héja és a negyedének a leve
1 db narancs reszelt héja
10 g bourbon vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
0.25 tk szerecsendió
1 - 2 ek baracklekvár
80 ml tej
110 g cukor
40 g akácméz

A tésztához

2 csomag Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta
1 db tojás

A tetejére

150 g étcsoki
1 ek olaj
50 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Dióval töltött vaníliás kifli

Önmagában már a vaníliás kifli is egy szuper süti. Pláne, ha még kap egy diós tölteléket. És még mindig lehet fokozni. Hogy mivel? Egy szuper csokimázzal. Nem csak éttel, de fehérrel is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

25
darabhoz
+

A töltelékhez

300 g dió (darált)
2 ek mazsola
2 ek kandírozott narancshéj
1 db citrom reszelt héja és a negyedének a leve
1 db narancs reszelt héja
10 g bourbon vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
0.25 tk szerecsendió
1 - 2 ek baracklekvár
80 ml tej
110 g cukor
40 g akácméz

A tésztához

2 csomag Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta
1 db tojás

A tetejére

150 g étcsoki
1 ek olaj
50 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, hogy a benne lévő vaj kicsit visszapuhuljon. 

A diót egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a mazsolát, a kandírozott narancshéjat, a citrom és a narancs reszelt héját, a vaníliás cukrot, a fahéjat, szerecsendiót és a baracklekvárt.

Egy gyorsforralóban összemelegítjük a tejet a cukorral és a mézzel. Nem kell felforralni, mert félő, hogy a tej túrósodni kezd, és az nem túl szép látvány. Amikor a cukor és a méz elolvadt a tejben, hozzáöntjük a diós töltelékhez, belefacsarjuk negyed citrom levét is, és jól összekeverjük. 20 percre a hűtőbe tesszük. 

A tésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy kiszúróval köröket vágunk belőle. Én 5 cm-es formát használtam. A töltelékből fogunk egy keveset, hengerré formáljuk és a körök ívét követve rátesszük a tésztára, feltekerjük őket, és a széleit kissé lenyomkodjuk, majd meghajlítjuk kicsit, hogy minél inkább kifli formájuk legyen. Célszerű sietni a betöltéssel, mert ahogy szárad a levegőn a tészta, egyre jobban repedezni fog.

Miután betöltöttük a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük őket. Miután megsültek, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.

Míg hűlnek a kiflik, egy lábasba vizet engedünk, ráhelyezünk egy keverőtálat – figyeljünk rá, hogy ne lógjon bele az alja vízbe –, és vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit. Beleteszünk fél evőkanál olajat is. Amikor megolvadt a csoki, és a kiflik egy kicsit már meghűltek, egy villa segítségével a csokiba mártjuk őket, majd visszatesszük a zsírpapírra, és hűvös helyen rádermesztjük a csokit. 

A fehér csokit is az imént leírtak szerint felolvasztjuk. Ha megolvadt, egy kanál segítségével random rácsurgatjuk a kiflikre, hogy még mutatósabbak legyenek. Ismét hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjenek, és már ehetjük is.

Dióval töltött vaníliás kifli
Dióval töltött vaníliás kifli

Ha tetszett a dióval töltött vaníliás kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások