Hirdetés

Almás pités tiramisu-pohárkrém

Hozzávalók

4
főre
+

Az almaraguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 db alma (kb. 400 g / 2 db)
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé
Hozzávaló kipipálva
2 ek porcukor (kb. 40 g / 2 ek)
Hozzávaló kipipálva
1 tk fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 mk SK mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
100 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
500 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 tk vaníliaaroma

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
100 ml kávé
Hozzávaló kipipálva
2 ek amaretto
Hozzávaló kipipálva
12 db babapiskóta (kb.)
Hozzávaló kipipálva
60 g holland kakaópor (kb.)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Almás pités tiramisu-pohárkrém

Ha a magyar és az olasz konyha találkozik, abból csakis jó dolog születhet. És ez garantáltan az! Egy pohárkrémben egyesül az almás pite és az olaszok híres desszertje, a tiramisu. És nem mellesleg nem kell órákat bíbelődnöd vele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

Az almaraguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 db alma (kb. 400 g / 2 db)
Hozzávaló kipipálva
1 tk friss citromlé
Hozzávaló kipipálva
2 ek porcukor (kb. 40 g / 2 ek)
Hozzávaló kipipálva
1 tk fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 mk SK mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
2 db tojássárgája
Hozzávaló kipipálva
100 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
500 g mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 tk vaníliaaroma

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
100 ml kávé
Hozzávaló kipipálva
2 ek amaretto
Hozzávaló kipipálva
12 db babapiskóta (kb.)
Hozzávaló kipipálva
60 g holland kakaópor (kb.)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az amás pités tiramisu-pohárkrém elkészítéséhez az almákat megpucoljuk, és kis, kb. 0,5×0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük, és félretesszük. A porcukrot 30 ml vízzel elkezdjük karamellizálni. Ha elpárolgott a víz, és már csak a karamell van a serpenyőben, hozzáadjuk az almát, és kb. fél percig pirítjuk a karamellben, megszórjuk a fahéjjal, majd felöntjük 150 ml vízzel. 2-3 percig pároljuk, majd egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a ragut, végül a fűszerkeverékkel ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük a porcukorral. Kb. 3 percig folyamatosan kevergetjük a vízgőz fölött, hogy a nem odaillő baktériumok elpusztuljanak. A mascarponét egy robotgép segítségével 30 másodpercig verjük, majd belekeverjük a tojásos masszát és a vaníliaaromát is.

A kávét összekeverjük az amarettóval, ebbe fogjuk mártani a babapiskótákat. A pohár aljába kanalazunk egy keveset a krémből, erre teszünk egy réteget a beáztatott babapiskótából, és jöhet egy réteg az almás raguból, végül ismét egy sor krém. Erre szitálunk egy réteg kakaóport, majd megismételjük a rétegezést. Az utolsó előtti réteg a krém lesz, majd kakaóporral zárjuk a sort. Fogyasztás előtt érdemes hűtőben pihentetni az almás pités tiramisu-pohárkrémet, hogy összeérjenek az ízek.

almas-pite-tiramisu-poharkrem
Almás pités tiramisu-pohárkrém
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtés: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 60 perc

Ha tetszett az almás pités tiramisu-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?